Luuk Castelijns mocht afgelopen zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis beginnen.
Luuk Castelijns mocht afgelopen zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis beginnen.

NWC speelt laatste groepsduel tegen SSS’18

Sport 136 keer gelezen

ASTEN - NWC kan zich zondagmiddag plaatsen voor de knock-outfase in het districtsbekertoernooi. De oranjehemden hebben aan een punt thuis tegen SSS’18 genoeg om door te bekeren.

Alhoewel een punt dus voldoende is, zal coach Mario Verlijsdonk met zijn team vol voor de winst gaan. Na een 5-2 zege op Olympia’18 volgde afgelopen zondag een 1-1 gelijkspel in en tegen Someren, nadat NWC voetballend de betere ploeg was geweest maar te weinig grote kansen kon creëren in een weinig verheffende burentwist.

Halverwege het tweede bedrijf kwam eersteklasser Someren op 1-0 dankzij Luc van Berlo, maar ongeveer vijf minuten voor tijd trok Arne van Geffen via een van richting veranderde vrije schop de stand weer gelijk. Dat deed NWC met tien man, want aanvoerder Martijn Henst moest de strijd voortijdig staken en kon niet meer vervangen worden vanwege de reeds doorgevoerde wisselmogelijkheden.

Een verdiend punt voor de Astenaren, die tot nu toe op meerdere vlakken weer een prima indruk maken. En dus is het vertrouwen in het NWC-kamp groot met het treffen tegen SSS’18 in het vooruitzicht, waarna op 25 september de competitie begint thuis tegen Rood-Wit Veldhoven.

Zwaarbevochten punt

Het Overloonse SSS, tegen wie NWC in het verleden al vaak uitkwam, heeft een achterstand van drie punten op koploper NWC en achtervolger Someren. De geelzwarten, die afgelopen seizoen degradeerden uit de eerste klasse, pakten zondag in Boxmeer een zwaarbevochten punt tegen Olympia (2-2) na het eerste groepsduel thuis tegen Someren met 0-3 verloren te hebben.

De equipe van trainer Michel Kuijpers moet zondag dus winnen in Asten om nog aanspraak te maken op de volgende ronde. Ook voor Olympia wordt het gezien de stand overigens een lastig verhaal.

Doelpuntenspektakel

De vorige bekerontmoeting tussen NWC en SSS leverde een waar doelpuntenspektakel op. In december 2018 noteerden de Astenaren op sportpark De Raay een 3-6 overwinning. Tien jaar geleden bracht SSS voor het laatst een bezoekje aan ’t Root en ook toen werd er lustig op los gescoord, het werd in oktober 2012 namelijk 3-3.

Zondag om 14.30 uur staat een nieuwe ontmoeting tussen beide elftallen op de rol, met de heer De Kleine als aangewezen leidsman.

Uit de krant

Uit de krant