Met een fraaie vrije trap zette Arne van Geffen zijn ploeg op voorsprong.

Zakelijke overwinning NWC op RKVVO

Sport 478 keer gelezen

ASTEN – NWC speelde op het eigen sportpark ’t Root een moeizame wedstrijd tegen laagvlieger RKVVO, maar won op een zakelijke manier met 2-0 dankzij twee treffers na rust van Arne van Geffen en Douwe Hurkmans. Drie punten, maar geen hoogstaand duel van de oranjehemden.

De eerste kansen van de zonnige middag waren voor NWC. Na een snel genomen vrije trap knalde Arne van Geffen vanuit een lastige hoek op de paal en even later werd een kopbal van Youri van Brussel weggebokst door RKVVO-sluitpost Wouter Verhoeven. In de rebound kreeg Douwe Hurkmans zijn voet net niet tegen de bal.

De clubtopscorer van de bezoekers uit Oerle, Martijn van Dijk, liet daarna van zich spreken. Hij knokte zich voorbij zijn directe tegenstander, maar schoot in de korte hoek naast. Na ruim een half uur spelen raakte NWC opnieuw het houtwerk via Hurkmans, wiens uithaal uiteen spatte op de buitenkant van de paal.

De thuisploeg speelde een erg matte eerste helft en miste vooral bezetting op de vleugels om een gevaarlijk aanvalsspel op te zetten. Bovendien was het spel te slordig, waardoor NWC zich niet door de gegroepeerd spelende opponent heen wist te spelen. Kansjes waren er wel, maar niet voldoende om RKVVO echt pijn te doen. De Oerlenaren incasseerden dit seizoen al 54 tegentreffers maar lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, al stelden zij er voetballend ook weinig tegenover.

Fraaie vrije trap

Na rust zat er opnieuw weinig venijn in de Astense formatie. Gauw na rust gaf Robin Rijnders een prima voorzet, maar die bleek net te scherp voor de inglijdende Van Brussel. Een teruggetrokken RKVVO koesterde de gelijke stand en NWC had grote moeite om overtuigend veldspel op de mat te leggen.

Via Van Geffen brak NWC de wedstrijd halverwege het tweede bedrijf echter open. Zijn fraaie en harde vrije trap vloog tegen de netten waarmee hij zijn team in minuut 67 op 1-0 zette. Moeizaam bleef het spel wel, want NWC kon de genadeklap niet uitdelen. Het kwam bovendien goed weg toen invaller Luuk Oosterbosch na sterk doorzetten de bal volledig verkeerd raakte.

In de slotfase belandde ook een kopbal van aanvoerder Jordi Verhoeven op het dak van het doel. Coach Mario Verlijsdonk gunde in de slotfase drie talenten uit de JO19-1 hun officiële debuut en dus kregen verdediger Lex van Empel, middenvelder Len van Roy en aanvaller Gijs Manders hun eerste minuten in het Astense vaandelteam. Daarnaast viel ook JO19-1-spits Tim van Dijk weer in.

Plekje gestegen

Een zakelijk NWC gooide een minuut voor tijd het duel in het slot dankzij Hurkmans, die zijn vijfde goal van het seizoen produceerde. Op klinische wijze schoot hij de bal hoog in het doel en zorgde daarmee voor het slotakkoord: 2-0. Een lekkere overwinning voor de Astenaren, die een plekje stijgen op de ranglijst en nu de zevende plaats in handen hebben. Zondag volgt opnieuw een lager geklasseerde tegenstander, namelijk Braakhuizen in Geldrop. Geen gemakkelijke opgave, want eerder dit seizoen bleef het op ’t Root bij 1-1.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Ruud Leenen (83’ Lex van Empel), Daan van Gansewinkel (81’ Tim van Dijk), Mark Bosch, Douwe Hurkmans (90’ Len van Roy), Robin Rijnders (90’ Gijs Manders), Arne van Geffen en Youri van Brussel.