Menno Janssen zette NWC nog op een 0-1 voorsprong.

NWC buigt in slotfase voor koploper Marvilde

Sport 421 keer gelezen

VELDHOVEN – Lange tijd leek NWC op weg naar een knap resultaat op bezoek bij de nog ongeslagen lijstaanvoerder Marvilde. Via een treffer van Menno Janssen koesterde het elftal van trainer Mario Verlijsdonk na rust lange tijd een 0-1 voorsprong, maar vervolgens werd de druk op het Astense doel te groot en bezweek NWC uiteindelijk in het laatste kwartier: 3-1.

Een maandje geleden hield NWC nog een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Marvilde. Dankzij een rake kopbal van Martijn Ghielen werd het 1-1 op sportpark ’t Root, waar NWC met lef aantrad tegen de ongenaakbare nummer één in 2H. Ook maandagmiddag in een zonovergoten Veldhoven had NWC voor rust het betere van het spel en was de eerste mogelijkheid dan ook voor de oranjehemden. Robin Rijnders kapte zich vrij en kon in ideale positie uithalen, maar goalie Sam van Rooij pareerde zijn inzet. In de rebound mikte Douwe Hurkmans, die wat leek te schrokken van zijn kans, naast.

NWC speelde verzorgd en fel, maar gaandeweg kwam ook Marvilde wat meer in het spel voor. Dat overigens zonder grote kansen te creëren. Via een vrije trap op slag van rust had Anwar Janssen namens Marvilde de 1-1 op zijn schoen, maar zijn poging vloog over het doel. Het was een eerste bedrijf zonder al te veel mogelijkheden, maar NWC mocht alleszins tevreden zijn over het vertoonde spel.

Openingsgoal

Tien minuten na rust kwam NWC na een fraaie aanval op 0-1. Arne van Geffen bracht Youri van Brussel in stelling, wiens tikje opzij naar Menno Janssen op maat was om de openingsgoal binnen te kunnen schieten. De NWC-rechtsback mikte raak en bracht zijn team op voorsprong, ondanks het buitenspelsignaal dat Marvilde-grensrechter Eric Megens gaf. Arbiter Karavla gaf daar geen gehoor aan en keurde het doelpunt goed.

Halverwege de tweede helft was het opnieuw Janssen die namens de blauwhemden het vizier niet op scherp had staan. Nu ging zijn kopbal over het Astense doel dat vanmiddag werd bemand door Koen van Dijck, vanwege ziekte van eerste doelman Gijs Brüsewitz. Van Dijck had het druk met de vele voorzetten, hoekschoppen en verre inworpen van Marvilde, maar keepte een puike partij.

Overleven

Na de 0-1 verloor NWC de grip op het duel echter en voerden de Veldhovenaren de druk flink op. Aanvallend gezien kwamen de gasten er totaal niet meer uit en eigenlijk stond de hele tweede helft in het teken van verdedigen en overleven. In minuut 78 moest NWC dan ook de verwachte gelijkmaker incasseren, die op naam kwam van supersub Tayfun Yilmaz. De 37-jarige aanvaller scoorde van dichtbij de 1-1 en gaf het startsein voor een slotfase waarin NWC uiteindelijk zou gaan capituleren.

Een minuut voor tijd kwam de bal terecht voor de voeten van verdediger Clint van Doorn, die zich geen moment bedacht en de bal hard tegen de touwen volleerde: 2-1. In de poging om toch nog met een punt naar huis te gaan ging NWC massaal in de aanval, maar daardoor werden de weggegeven ruimtes te groot. Verdediger Leon van den Bosch werd op het verkeerde been gezet, zag dat Marvilde met meerdere spelers op het NWC-doel afstormde en via de jonge invaller Sem van Rhee werd de wedstrijd door de koploper in het slot gegooid: 3-1.

NWC knokte en streed met volle overgave, maar de druk werd dermate groot dat een nederlaag onafwendbaar was. Marvilde is weer een stapje dichter bij de titel en NWC zakt naar plaats acht, met een thuisduel tegen laagvlieger RKVVO op zondag 24 april in het vooruitzicht.

Opstelling NWC: Koen van Dijck, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Martijn Ghielen (46’ Ruud Leenen), Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (83’ Krijn van Bussel), Arne van Geffen (83’ Tim van Dijk) en Youri van Brussel.