Douwe Hurkmans nam afgelopen weekend een deel van de Astense productie op zijn conto.
Douwe Hurkmans nam afgelopen weekend een deel van de Astense productie op zijn conto.

NWC bezoekt Marvilde op paasmaandag

Sport 265 keer gelezen

ASTEN - Op paasmaandag staan twee teams tegenover elkaar die in goeden doen zijn: het al acht wedstrijden ongeslagen NWC brengt een bezoek aan koploper Marvilde, dat zelfs nog geen één keer heeft verloren.

De Astenaren maakten het diverse hoger geklasseerde tegenstanders de laatste weken erg lastig. Vaak met een gelijkspel als resultaat, maar zondag lukte het NWC om ook daadwerkelijk eens aan het langste eind te trekken. Thuis tegen nummer twee Oirschot Vooruit zorgde clubtopscorer Youri van Brussel diep in blessuretijd op geweldige wijze voor de 2-1, nadat eerder Douwe Hurkmans (NWC) en Fons Meeuwis (Oirschot Vooruit) voor rust tot score kwamen. 

Knokken

Ook zondag knokte het team van coach Mario Verlijsdonk weer tot het bittere eind en kreeg het loon naar werken. Gezien de huidige vorm mag NWC naar boven blijven kijken, want er is inmiddels een aardig gat geslagen met de onderste regionen en de zesde plek is nu in Astens bezit. De achterstand op de top vijf is nog wel aanzienlijk, maar het elftal heeft de laatste weken aangetoond voor niemand onder te hoeven doen en dus is het vertrouwen in het NWC-kamp groot. Zaak is nu om die stabiliteit en spirit erin te houden, met nog acht te spelen wedstrijden op de rol.

Om te beginnen maandag in Veldhoven tegen de soevereine lijstaanvoerder Marvilde, dat de titel halverwege april al bijna niet meer kan ontgaan. Marvilde heeft tien punten voorsprong op Oirschot Vooruit en is in alle statistieken vooralsnog de beste ploeg in klasse 2H. De nog ongeslagen formatie van trainer Frank Weijers kan zich sinds het voorjaar van 2017 weer eens gaan opmaken voor een verblijf in de eerste klasse, al worden de punten niet iedere week probleemloos binnengehaald.

Zo versloeg Marvilde zondag SV Someren wel op eigen terrein, maar de gasten maakten het de nummer één lange tijd moeilijk. Het werd uiteindelijk 3-1 in Veldhoven, mede dankzij twee treffers van aanvalsleider Sil van Herwijnen.

Verdienstelijk punt

Een maandje geleden hield NWC een verdienstelijk punt over aan het thuisduel met de blauwhemden. Op donderdagavond 17 maart stevende Marvilde lange tijd af op een nipte 0-1-zege, totdat invaller Martijn Ghielen op de valreep de 1-1 tegen de touwen kopte waardoor de punten in Asten werden gedeeld. NWC toonde lef die avond en kan ook nu met opgeheven hoofd afreizen naar sportpark Jongelingsveld, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant