Sander van den Eijnde was in 2019 nog trefzeker namens NWC Asten in een uitduel tegen Oirschot Vooruit.
Sander van den Eijnde was in 2019 nog trefzeker namens NWC Asten in een uitduel tegen Oirschot Vooruit.

NWC ontvangt nummer twee Oirschot Vooruit

Sport 350 keer gelezen

ASTEN - NWC krijgt komende zondag op het eigen sportpark ’t Root te maken met de huidige nummer twee Oirschot Vooruit. Opnieuw een mooie uitdaging voor de ploeg van Mario Verlijsdonk, die dit seizoen prima presteert tegen de hoogvliegers in klasse 2H.

Afgelopen zaterdag waren de Astenaren, nu zevende in het klassement, dicht bij felbegeerde derbywinst in en tegen Someren. In minuut 84 zorgde Koen de Louw voor de gelijkmaker en dus deelden beide formaties de punten: 1-1. Zowel in Someren als in Asten overheersten gemengde gevoelens, maar uiteindelijk was de remise wel te verklaren.

Het betekende alweer het vierde gelijkspel van NWC op rij, waarvan drie keer tegen teams uit de top vier. De oranjehemden tonen derhalve aan niks onder te hoeven doen voor de hoogvliegers in deze competitie en kunnen dan ook met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd, zondag thuis tegen Oirschot Vooruit. Coach Verlijsdonk krijgt steeds meer grip op zijn elftal en wie weet levert dat nog een mooie eindspurt op in de resterende maanden.

Even koploper

Oirschot Vooruit doet het met de tweede plaats erg goed. Onder leiding van de ervaren oefenmeester Roland Schuermans zijn de groenwitten al het hele seizoen bovenin te vinden en had men zelfs de koppositie een tijdje in handen. Inmiddels is Marvilde de lijstaanvoerder en de Veldhovenaren lijken dan ook de beste papieren te hebben om met de titel aan de haal te gaan. De Oirschotse equipe hoopt met nog negen duels te gaan op kwalificatie voor de play-offs, want ook het gat met nummer drie Someren is gestegen naar vier punten.

Zondag was er opnieuw reden tot feest, want thuis tegen rivaal Beerse Boys werd vrij eenvoudig met 4-2 gewonnen. Halverwege de eerste helft keken de bezoekers al tegen een 4-0 achterstand aan, maar na de pauze maakten de rode lantaarndragers de stand toch nog iets draaglijker. Zoals vaker dit seizoen een doelpuntrijk duel voor de nummer twee, die over veel scorend vermogen beschikt maar ook al vrij vaak heeft moeten vissen.

Eerder dit seizoen leed NWC een onnodige 3-2-verliespartij op bezoek in Oirschot. Na een vroege voorsprong, verkregen via Arne van Geffen, startten de Astenaren voortvarend maar tien minuten na rust leidden de gastheren comfortabel met 3-1. Van Brussel bracht de spanning nog terug, maar het mocht niet baten voor NWC. Vijf treffers, maar geen hoogstaande ontmoeting destijds op sportpark Jumbo Moorland. Als de oranjehemden zondagmiddag opnieuw met lef en energie spelen, moet het zeker weer mogelijk zijn om het ook Oirschot Vooruit lastig te maken. De wedstrijd gaat van start om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant