Afbeelding

NWC beloont zichzelf niet tegen Rood-Wit Veldhoven

Sport 218 keer gelezen

ASTEN – Een uur lang was een overheersend NWC de betere ploeg in het thuisduel met nummer vijf Rood-Wit Veldhoven. Het lukte de formatie van coach Mario Verlijsdonk echter niet om de bezoekers voortijdig van zich af te schudden, waarna in een spannend en gelijk opgaand laatste half uur ternauwernood de punten werden gedeeld: 2-2.

Vanaf de eerste minuut had NWC het initiatief en speelde het op bijna alle vlakken een voortreffelijke eerste helft. Het ontbrak de thuisclub aan één belangrijk aspect, namelijk het afmaken van de kansen. In de achtste minuut raakte Douwe Hurkmans vanuit een moeilijke hoek de lat en vier minuten later zag Youri van Brussel, op aangeven van Arne van Geffen, dat Rood-Wit-goalie Jesse Bertrams reddend optrad. De grootste mogelijkheid was voor Robin Rijnders, die na een fraaie individuele actie van Van Brussel de 1-0 op zijn schoen had voor de neus van Bertrams. De Astense middenvelder probeerde met een listig lobje de Veldhovense sluitpost te verschalken, maar dat mislukte waardoor de stand gelijk bleef.

Dominant NWC

Rood-Wit zakte in en gokte op de omschakeling, maar had eigenlijk niets te vertellen tegen een dominant NWC. Voor rust had ook Van Geffen nog de kans op 1-0, maar zijn inzet ging via een Rood-Wit-been over. Zelfs in blessuretijd stichtte NWC nog gevaar via Van Brussel. Na goed druk zetten onderschepte NWC op de helft van Rood-Wit de bal, waarna Mark Bosch zijn teamgenoot Van Brussel bediende. Met links schoot de clubtopscorer net naast het doel. De Astenaren vergaten zichzelf te belonen en moesten de kleedkamer in met een brilstand, waar Rood-Wit allerminst over mocht klagen.

Net na rust moest NWC alert blijven voor de grillen van Rood-Wit. Spits en aanvoerder Jan van Hout bleek de gevaarlijkste man en vijf minuten na rust knalde hij de bal vanuit de lucht net naast. Aan de overkant had Douwe Hurkmans een voorzet van Sander van den Eijnde voor het binnenschieten, maar hij raakte de bal voor een vrijwel open doel niet voldoende. Enkele minuten later lukte het NWC eindelijk om de voorsprong naar zich toe te trekken dankzij Van Geffen. Van Brussel ging er op de rechterflank vandoor, gaf een teruggetrokken voorzet op Van Geffen en hij schoot de bal strak en hard tegen de touwen: 1-0.

Verdiend, maar het bleek niet genoeg. Na een uur spelen kropen de voetballers van Rood-Wit wat meer uit hun schulp en kreeg men hulp van de ongelukkige Astense doelman Gijs Brüsewitz. Eerst liet hij de bal los en kon Van Hout aanleggen voor de gelijkmaker, maar de oplettende captain Martijn Henst voorkwam erger. Niet veel later wachtte Brüsewitz te lang met het wegtrappen van de bal en na een Veldhovens blok viel deze pal voor de voeten van invaller Stef Fasen, die het projectiel alleen nog maar het beslissende tikje hoefde te geven: 1-1.

Enerverend laatste half uur

NWC verloor de grip en er ontspon zich een enerverend laatste half uur waarin het spel op en neer golfde. Zes minuten voor het einde greep Rood-Wit zelfs de voorsprong dankzij de sterke spits Van Hout. Een dieptepass van de piepjonge invaller Roy Kouwenberg, die vorige week thuis tegen Someren nog matchwinner werd, belandde bij de Rood-Wit-aanvaller en met een klinische uithaal zette hij de 1-2 op zijn naam.

NWC deed het zichzelf aan, maar hield ternauwernood nog wel een punt over aan het duel. Van Brussel besloot net buiten de zestienmeter uit te halen met zijn linkerbeen en dat schot werd Bertrams te machtig: 2-2. NWC verloor op basis van het goede eerste uur twee punten vanmiddag, maar het had nog erger kunnen aflopen voor de oranjehemden die een minuut voor tijd, via Van Brussel, alsnog gelijkspeelden tegen een lange tijd onzichtbare opponent. Zaterdag speelt NWC de derby uit tegen Someren, de nummer drie in de tweede klasse H.