Mario Verlijsdonk is bezig aan een prima reeks bij NWC.

Terecht gelijkspel tussen Mierlo-Hout en NWC

Sport 264 keer gelezen

HELMOND – Net als eerder dit seizoen in Asten, speelden NWC en Mierlo-Hout zondagmiddag op sportpark De Beemd opnieuw met 1-1 gelijk. De thuisploeg kwam tien minuten na rust op voorsprong via Mike de Meij, maar in het laatste kwartier trok Youri van Brussel de stand weer gelijk. Een terechte puntendeling.

Door de remise blijft NWC de Helmonders in de nek hijgen, maar de Astenaren zijn wel een plaatsje gezakt op de ranglijst. Desondanks mag het elftal van trainer Mario Verlijsdonk behoorlijk tevreden terugkijken op de laatste drie wedstrijden, waarin het vijf punten pakte. NWC kan zich nu gaan voorbereiden op het thuisduel tegen Rood-Wit Veldhoven op zondag 27 maart en de derby in en tegen Someren op zaterdagavond 2 april.

Bijna cadeau

Binnen een minuut deed NWC de gastheren bijna de 1-0 cadeau. De Astense doelman Gijs Brüsewitz voorkwam ternauwernood een eigen goal van Leon van den Bosch. Na een half uur spelen scoorde Mike de Meij op aangeven van Thom Meeuwsen in buitenspelpositie en ging de openingstreffer dus niet door. Kort daarvoor toonde NWC een wapenfeit via Douwe Hurkmans, wiens poging door een Helmondse verdediger werd gekraakt. Clubtopscorer Youri van Brussel nam in minuut 36 de bal knap aan en volleerde direct op doel, maar zonder succes. Ook de rebound strandde nadat goalie Milan Lebens de bal losliet. Het was een gelijk opgaande strijd tussen beide teams en de gelijke stand bij rust was dan ook een logische.

Tien minuten na de thee kwam Mierlo-Hout wel op voorsprong dankzij De Meij, die de 1-0 op zijn naam zette na een soepele aanval over meerdere schijven. Djardi Martina onderschepte de bal, stormde op het NWC-doel af en zag Jasper Lalisang vrijstaan. Via de aanvoerder van Mierlo-Hout belandde de bal bij De Meij en hij trof doel. Niet veel later zeilde een vrije trap van NWC-middenvelder Daan van Gansewinkel net over het doel van keeper Lebens. De oranjehemden zetten aan op jacht naar de gelijkmaker en die viel in minuut 78. Mark Bosch bracht Van Brussel fraai in stelling en de Astense clubtopscorer aarzelde geen moment: 1-1. In de slotfase probeerden de twee aan elkaar gewaagde formaties het nog, maar het bleef terecht bij 1-1 op sportpark De Beemd.