Robin Rijnders wist afgelopen zondag te scoren tegen Valkenswaard.

Belangrijke zege NWC op Valkenswaard

Sport 314 keer gelezen

ASTEN - NWC is toegetreden tot het linkerrijtje in de tweede klasse H. Het team van trainer Mario Verlijsdonk rekende thuis af met Valkenswaard (4-2) en boekte daarmee een belangrijke overwinning om verder afstand te nemen van de onderste regionen.

Na het tegenvallende 1-1 gelijkspel tegen Braakhuizen, donderdagavond in Asten, was de noodzaak van drie punten voelbaar in het elftal van NWC. Tegenstander Valkenswaard kreeg deze week nog drie punten in mindering en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats, wat de sfeer in het geelblauwe kamp niet ten goede kwam. Voor rust hadden de Astenaren veel balbezit en speelde men verzorgd, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Totdat NWC in minuut 25 vrijwel uit het niets op 1-0 kwam dankzij een kolderieke fout in de Valkenswaardse defensie. Centrumverdediger Jordy Maes speelde de bal te hard en te hoog terug op doelman Koen Wouters, die zich geen raad wist met de bal en al koppend probeerde het dreigende gevaar in de kiem te smoren. Dat mislukte, waarna de bal over de doellijn rolde en NWC de voorsprong te pakken had: 1-0. Er volgden meer kansen voor de thuisclub, onder meer via Youri van Brussel. Hij werd gelanceerd door Douwe Hurkmans, die in de eerste helft na een persoonlijk duel een stuk van zijn voortand verloor, maar vond Wouters op zijn weg. Een kleine minuut later miste een poging van Arne van Geffen overtuiging om de Valkenswaard-sluitpost te verschalken. Aan de overzijde kwam de meeste dreiging van aanvoerder Thom van de Donk, die bij de tweede paal hard voorlangs schoot uit een voorzet vanaf de linkerflank. De bezoekers voetbalden wel mee, maar NWC kon vertrouwen op de voorsprong en voetbalde geduldig.

Na rust ontbrandde het duel wat meer en vielen er meer kansen te noteren. Al gauw besliste Hurkmans namens NWC de wedstrijd door half vollerend, na de bal op de zestienmeter te hebben onderschept, strak raak te schieten: 2-0. In minuut 58 werd het zelfs 3-0 dankzij Robin Rijnders, die op bijzondere wijze zijn eerste doelpunt in het Astense vaandelteam scoorde. Op de achterlijn zette de onvermoeibare Daan van Gansewinkel de bal voor, en waar de gasten uit Valkenswaard in de veronderstelling waren dat er een doeltrap zou volgen, kopte Rijnders bij de tweede paal kinderlijk eenvoudig en geheel vrijstaand binnen: 2-0. Drie minuten later zorgde Jordi van Meurs nog wel voor de aansluitingstreffer toen hij NWC-keeper Gijs Brüsewitz met een lob passeerde (3-1), maar de hoop aan Valkenswaard-kant viel al snel in duigen omdat Van Brussel prachtig de 4-1 op zijn naam zette. De Astense aanvaller werd in stelling gebracht door Van Geffen en poeierde het projectiel steenhard tegen de touwen: 4-1. Vervolgens had Van de Donk de spanning enigszins kunnen terugbrengen, maar de captain van de uitploeg knalde jammerlijk over nadat Brüsewitz de bal in het strafschopgebied losliet.

Daarna volgde een fase waarin de wedstrijd wat doodbloedde, omdat NWC de veilige marge koesterde en Valkenswaard niet beter leek te kunnen. De formatie van scheidend coach Goeran van den Heuvel probeerde met opportunistisch spel gevaar te stichten en werd enkele keren wel dreigend, maar enorme mogelijkheden volgden niet. In de slotfase was het invaller Damon Claessens die namens NWC in de buurt kwam van de 5-1, maar zijn uithaal na een vlot lopende aanval vloog naast het doel. Valkenswaard-verdediger Maes, voor rust nog de pechvogel, tikte in de slotfase de bal nog wel over Brüsewitz heen en zette de 4-2 op het scorebord, maar tot meer was Valkenswaard niet meer in staat waardoor de oranjehemden de belangrijke drie punten bij konden schrijven. De equipe van Verlijsdonk staat nu op plek zes en kan zich gaan voorbereiden op een tweetal pittige wedstrijden, donderdagavond thuis tegen Marvilde en de zondag erna uit tegen Mierlo-Hout.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch (67’ Ruud Leenen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (71’ Martijn Ghielen), Robin Rijnders, Arne van Geffen en Youri van Brussel (74’ Damon Claessens).

Scoreverloop

25’ 1-0 Jordy Maes (eigen doelpunt)
52’ 2-0 Douwe Hurkmans
58’ 3-0 Robin Rijnders
61’ 3-1 Jordi van Meurs
62’ 4-1 Youri van Brussel
90’ 4-2 Jordy Maes