Afbeelding

Wisselvallig NWC thuis opnieuw niet langs Braakhuizen

Sport 235 keer gelezen

ASTEN - Voor het derde jaar op rij is NWC op eigen sportpark niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Braakhuizen. De oranjehemden waren ook vandaag weer de bovenliggende partij en kregen een aantal prima kansen maar dat bleek, mede dankzij een zeer zwakke eerste helft, niet voldoende om de kwalitatief mindere opponent over de knie te leggen: 1-1.

In de beginfase kreeg NWC direct twee mogelijkheden via Youri van Brussel en Robin Rijnders, die beiden geen doel troffen. In de negentiende minuut had Daan van Gansewinkel na een verzorgd opgezette aanval de pech dat zijn schot met links op de lat belandde. Verder was het qua niveau een zeer ondermaatse eerste helft, waarin NWC aan de bal erg slordig en fantasieloos was en Braakhuizen gokte op de omschakeling. Daarnaast ontbrak het de formatie van coach Mario Verlijsdonk aan stootkracht om het de fysiek sterkere tegenstander lastig te maken. Volkomen onnodig en op veel te gemakkelijke wijze moest NWC in minuut 24 ook nog eens een tegendoelpunt slikken, toen een doorschietende lange bal verkeerd werd getaxeerd door Leon van den Bosch en het voor Bob van de Ven vervolgens een koud kunstje werd om NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz met een lob te verschalken: 0-1. Het kwam het zelfvertrouwen in de Astense equipe niet ten goede, want in alle opzichten was het vertoonde spel erg armetierig.

Trainer Verlijsdonk was zichtbaar ontevreden en wisselde in de rust vanwege matige optredens én blessures driemaal om zijn team van nieuw elan en meer flair te voorzien. Die keuze, samen met een donderspeech in de kleedkamer, pakte in de tweede helft goed uit. NWC kwam als herboren uit de startblokken en speelde veel agressiever en avontuurlijker. Binnen drie minuten resulteerde dat in de gelijkmaker via Youri van Brussel, wiens beheerste schot in de open hoek te machtig werd voor de Geldropse keeper Youri van Tilburg: 1-1. Kort daarna raakte NWC alweer het houtwerk na een mooie krul van Robin Rijnders. NWC had de overhand en drukte Braakhuizen achterover, maar vergat om daadwerkelijk op voorsprong te komen. Het momentum viel weg toen de ingevallen jongeling Tim van Dijk, die vlak voor carnaval nog zijn eerste treffer in het shirt van NWC 1 maakte, met rood van het veld werd gestuurd. De aanvaller moest meeverdedigen en in een poging om de mee opgestoomde Brian Driessen af te stoppen, tikte hij de potige Braakhuizen-back neer. Ondanks de aanwezigheid van meerdere NWC-verdedigers in de buurt, besloot arbiter Dragstra om Van Dijk de directe rode kaart toe te kennen die gerust bestempeld mocht worden als overdreven.

NWC moest zich even aanpassen aan de man-minder-situatie en zag dat Braakhuizen iets meer grip op het duel kreeg, maar de bezoekers vonden een punt voldoende en haalden alles uit de kast om de remise over de streep te trekken. Behoudens een aardige één-op-één kans van invaller Aaron Peters, die prima werd gekeerd door Brüsewitz, stichtte Braakhuizen weinig gevaar. Aan de overkant kwam NWC nog tot enkele mogelijkheden, onder meer via de ingevallen Martijn Ghielen. Hij trok vanaf links naar binnen, maar zag zijn bekeken poging gekraakt worden. Daarnaast werd een veelbelovende aanval over meerdere schijven afgevlagd wegens buitenspel. De meeste dreiging kwam van Van Brussel, die er alles aan deed om de man van de wedstrijd te worden maar het gebrek aan een echte aanvalsleider brak NWC in de slotfase op. Een teleurstellend resultaat voor de wisselvallige oranjehemden, die eigenlijk alleen met drie punten genoegen namen. Braakhuizen daarentegen is één plaats geklommen omdat Valkenswaard, de tegenstander van NWC zondagmiddag om 14.30 uur, drie punten in mindering kreeg.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (46’ Menno Janssen), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (46’ Tim van Dijk), Mark Bosch (46’ Ruud Leenen), Arne van Geffen, Robin Rijnders, Douwe Hurkmans (84’ Martijn Ghielen) en Youri van Brussel.

Scoreverloop

24’ 0-1 Bob van de Ven
48’ 1-1 Youri van Brussel

Bijzonderheden:

69’ Tim van Dijk (NWC, direct rood wegens doorgebroken speler).