Mario Verlijsdonk staat ook komend seizoen aan het roer bij NWC Asten. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Mario Verlijsdonk staat ook komend seizoen aan het roer bij NWC Asten. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Hoofdtrainer Mario Verlijsdonk langer bij NWC

Sport 458 keer gelezen

ASTEN - Hoofdtrainer Mario Verlijsdonk staat ook komend seizoen aan het roer bij NWC Asten. De ervaren coach heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Verlijsdonk, afkomstig uit Zeilberg, tekende in oktober 2021 op sportpark ‘t Root, als opvolger van de naar Spanje geëmigreerde Ruud Vermeer. Met zijn aanstelling haalde NWC een bak aan ervaring binnenboord. Verlijsdonk was jarenlang assistent-trainer bij Helmond Sport en fungeerde zowel in Helmond als bij FC Eindhoven ook meermaals als interim-hoofdtrainer. 

Er is veel perspectief voor de toekomst, want de selectie herbergt veel jonge spelers

Daarvoor speelde hij als profvoetballer voor VVV-Venlo en FC Eindhoven. “Met Mario hebben we vorig jaar een man met veel ervaring en kwaliteiten binnengehaald. Zijn enthousiasme en bereidheid om zich vol in te zetten voor de vereniging NWC hebben geleid tot tevredenheid en positivisme bij de club, spelers en staf. We zijn blij de prettige samenwerking te kunnen voortzetten en zijn ervan overtuigd dat we onder zijn leiding verder kunnen bouwen aan iets moois”, zo is bestuurslid Arian Verrijt tevreden over zijn aanblijven.

Warme club

Ook Verlijsdonk zelf is in zijn nopjes. Hij ziet de toekomst rooskleurig in. “Ik heb het hier prima naar mijn zin, het gevoel was vanaf het begin af aan goed. NWC is een fijne, warme en leuke club waarvan mij het totaalbeeld erg aanspreekt.” Zo looft hij de samenwerking met onder meer de technische staf en de technische commissie. “Die verloopt voortvarend. Daarnaast is er veel perspectief voor de toekomst, want de selectie herbergt veel jonge spelers en ook vanuit de jeugd is er veel aanstormend talent onderweg. De combinatie met de ervaren spelers levert een mooie mix op met veel mogelijkheden”, aldus Verlijsdonk, die met zijn ploeg momenteel de 8e plaats in de tweede klasse H bezet.

Keeperstrainer

En er is meer contractnieuws. Ook keeperstrainer Eef Opperman blijft namelijk in Astense dienst. De keeperstrainer uit Panningen is bezig aan alweer zijn tiende seizoen bij NWC, en tot tevredenheid van de club blijft het daar dus niet bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant