Aan trainer Mario Verlijsdonk de taak om de boel snel weer op de rit te krijgen. (Foto: Hein van Bakel)
Aan trainer Mario Verlijsdonk de taak om de boel snel weer op de rit te krijgen. (Foto: Hein van Bakel)

NWC in derde bekerronde tegen Excellent

Sport 396 keer gelezen

ASTEN - NWC doet zondag een poging om zich te kwalificeren voor de vierde bekerronde. De oranjehemden gaan op bezoek bij Excellent in Oploo, de huidige koploper in de derde klasse D.

Afgelopen zondag beleefde NWC een ware offday op bezoek bij de toenmalige hekkensluiter Rood-Wit. In Veldhoven ging het elftal van Mario Verlijsdonk op pijnlijke wijze met 5-1 onderuit. Onder meer persoonlijke fouten, een gebrek aan scherpte en het ontbreken van teamgeest lagen ten grondslag aan de blamerende verliespartij. NWC deed de tegentreffers veel te gemakkelijk cadeau en moet heel snel zorgen dat de structuur terugkeert in het team.

Op volle toeren

De Astenaren staan nu achtste en hebben al vier duels op rij niet meer gewonnen. Misschien komt het bekertreffen van zondagmiddag wel op een goed moment om even die nieuwe impuls te krijgen, waardoor de motor wellicht weer op volle toeren kan gaan draaien. Deze week zullen de neuzen in ieder geval weer dezelfde richting op moeten wijzen in aanloop naar de komende weken.

In Excellent treft NWC op voorhand een opponent met zelfvertrouwen. De equipe uit Oploo, gemeente Sint Anthonis, is de trotse lijstaanvoerder in klasse 3D. Met achttien punten uit zeven wedstrijden houdt Excellent het nog ongeslagen Boekel Sport kort achter zich. Excellent, dat ook in het oranje en zwart gestoken is, beschouwt het duel met tweedeklasser NWC dan ook als een mooie kans om te laten zien waartoe men in staat is. Opvallend is dat de thuisclub veel verschillende doelpuntenmakers kent; in de competitie wisten al tien verschillende spelers het net te vinden. Clubtopscorers met allebei vier goals zijn nu Sven van Gelder en Roel Verberk. Hoofdtrainer van de in 1959 opgerichte vereniging is de ervaren John Janssen, die sinds 2017 op sportpark Het Domein actief is.

Vrijgeloot

In de vorige ronde waren beide ploegen vrijgeloot. In de poule rekende Excellent driemaal probleemloos af met de vierdeklassers SVS Stevensbeek en Juliana Mill en vijfdeklasser VIOS’38. NWC eindigde op plek twee in een poule met groepswinnaar Someren, Vianen Vooruit en Venhorst.
Wie zich gaat plaatsen voor de volgende ronde gaan we zien vanaf 14.30 uur, als arbiter Van Bree in Noordoost-Brabant het startsein geeft.

Uit de krant