Afbeelding

Van onze partner - Waar let je op als je een loungebank gaat kopen?

Ondernemend 450 keer gelezen

Een loungebank is een absolute aanrader als je graag comfortabel buiten wilt zitten. Ook als je weinig ruimte hebt, past een (kleine) loungebank prima in de tuin of op het balkon. Daarnaast kun je met een loungebank een gezellige zithoek creëren. Maak de zithoek bijvoorbeeld compleet met een tafel, parasol en accessoires. Wil je graag een loungebank voor in de tuin kopen? Let dan op de volgende zaken:

Wat is het formaat?

Allereerst is het handig om op te meten hoeveel ruimte je in de tuin of op het balkon hebt. Hoe groot mag de bank zijn en met hoeveel mensen wil je er op kunnen zitten? Als je languit op de bank wilt liggen, is het verstandig om voor een 3-persoons bank te kiezen of voor een met een chaise longue. Let goed op het formaat van de bank en houd rekening met huisdieren die graag naast je op de bank kruipen en gasten die regelmatig langskomen.

Is de bank verstelbaar?

Als je kiest voor een bank die niet zo groot is – wellicht omdat je niet zoveel ruimte hebt – is het fijn als deze verstelbaar is. Zo kun je toch (met meerdere mensen) lekker onderuit liggen. Uiteraard neemt de bank op deze manier wel iets meer ruimte in de diepte in beslag. Meet dus altijd goed op of dit past in jouw tuin of op het balkon. Is een bank niet verstelbaar? Overweeg dan om een voetenbankje aan te schaffen.

Is de loungebank weerbestendig?

Heb je geen zin om de loungebank naar binnen te moeten halen als het gaat regenen? Let er dan op of de bank weerbestendig is. Ook de kussens van de bank moeten goed bestand zijn tegen water en zonlicht. Uiteraard is het wel altijd verstandig om een beschermhoes voor de bank te kopen. Deze doe je ’s avonds of als je niet thuis bent snel en makkelijk over de bank. Zo weet je zeker dat de bank er als nieuw uit blijft zien!

Van welk materiaal is de bank gemaakt?

Een loungebank moet niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar ook goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden én een stootje. Let dus goed op het materiaal van de bank en de voor- en nadelen van dit materiaal. Zo is aluminium erg stevig. Teak hout heeft een moderne uitstraling en is zeer geschikt voor buitengebruik. Houd er wel rekening mee dat teak hout na verloop van tijd een grijzere kleur krijgt.

Tip: koop direct een aantal onderhoudsproducten voor de bank. Zo houd je je loungebank in de beste conditie!

Welke accessoires zijn verkrijgbaar?

Misschien wil je je loungeset (in de toekomst) uitbreiden met een loungestoel en loungetafel. Bekijk daarom of er bijpassende accessoires verkrijgbaar zijn. Je hoeft deze niet perse direct aan te schaffen, maar het is wel handig om te weten welke mogelijkheden er zijn. Een andere optie is om voor een loungebank te kiezen die makkelijk gecombineerd kan worden met andere kleuren en/of stijlen. Zo creëer je een gezellige en stijlvolle zithoek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant