Lente (Foto: Gerrie van Daal)
Lente (Foto: Gerrie van Daal)

Cursus: ‘De lente anders beleven’

Algemeen 451 keer gelezen

ASTEN - Het IVN Asten-Someren start in april met de cursus ‘De lente anders beleven’. Deze bevat onder meer een excursie naar de Herbertusbossen in Heeze.

Hoe ervaren de natuur én de mens de lente? En welke invloed heeft dat? Tijdens de korte cursus van het IVN komen onder meer deze vragen aan bod. De cursus bestaat uit twee lesavonden en een excursieochtend. 

Zo wordt er op woensdag 10 april afgetrapt, als ecoloog van Natuurmonumenten in Limburg Gaby Bollen op bezoek komt. Ze neemt deelnemers op interactieve wijze mee in de wondere wereld van planten en dieren in de lente. Aanvang om 19.30 uur. 

Daarna volgt op woensdag 17 april, vanaf 20.00 uur, de tweede lesavond met als gasten gepensioneerd psycholoog Toon van Helmond, die vertelt over de invloed van het weer op ons gemoed, en Annie van Galen-Derks, oud-docent natuuronderwijs. 

De lesavonden vinden plaats in IVN-gebouw De Stulp in Asten. 

Excursie

Tot slot wordt op zaterdag 20 april een excursie naar de Herbertusbossen in Heeze gehouden. Kosten bedragen 20 euro voor niet-leden van het IVN, aanmelden kan via de website van het IVN.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant