Een repetitie van de jeugd van toneelvereniging Onderling Kunstgenot.
Een repetitie van de jeugd van toneelvereniging Onderling Kunstgenot.

OKG-jeugd betreedt de planken met ‘De betovering van de Fortunia vogel’

Algemeen 731 keer gelezen

HEUSDEN - Nu de volwassenen er met ‘Midlifecrisis en appeltaart’ een succesvolle voorstelling op hebben zitten, is het de beurt aan de jeugd van toneelvereniging Onderling Kunstgenot. De jonge Heusdense acteurs brengen het stuk ‘De betovering van de Fortunia vogel’. 

De jeugdtak van Onderling Kunstgenot (OKG) bestaat uit spelers in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar oud. De groep is momenteel druk in de weer met de repetities voor ‘De betovering van de Fortunia vogel’, een voorstelling geschreven door Willy Declou en geregisseerd door Silvia Driessen, die daarbij assistentie krijgt van Joris Berkers.

Het verhaal

‘De betovering van de Fortunia vogel’ gaat over die twee studenten die geïnteresseerd zijn in de oudheid en musea, en daarom besluiten om in hun vakantie een workshop te volgen in een oud landhuis. Het doel: meer informatie krijgen over de twintigste eeuw en het leven in een kasteel in die tijd. Een volgens de twee héél oude juf geeft de workshop, die saaier blijkt dan ze hadden gehoopt. Tegelijkertijd loopt er een irritante butler rond die het niet zo heeft op zijn jonge gasten.

Op een dag ontdekken de studenten een gat in de muur, verstopt achter een wandborduurkleed, dat naar een gangenstelsel leidt. Daar blijkt een geheimzinnig figuur te wonen met de naam ‘Knetter’, die het steeds over een meester heeft. Maar wie dat is? Dat weigert Knetter te vertellen.

De studenten staan zo aan het begin van vele ontdekkingen over de geheimen in dit landhuis. Er staan namelijk twee beelden in de kamer: van de baron en de barones. Even verderop staat tevens een pilaar met een Fortuniavogel, die gouden eieren legt. Heeft dat met tovenarij te maken? Dat moest haast wel, want huiselfen bestaan natuurlijk niet.

Voorstellingen

De jeugd van OKG brengt de voorstelling op zaterdag 2 maart om 19.00 uur, zondag 3 maart om 14.30 uur en zaterdag 9 maart om 19.00 uur. Alle optredens vinden plaats in gemeenschapshuis Hart van Heuze in Heusden. Tickets kosten 6 euro per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van de toneelvereniging: www.okgheusden.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant