Om de biodiversiteit te vergroten delen de gemeente Asten de Agrarische Natuur Vereniging gratis bloemmengsels uit.
Om de biodiversiteit te vergroten delen de gemeente Asten de Agrarische Natuur Vereniging gratis bloemmengsels uit.

Gratis bloemmengsel voor alle Astenaren

Algemeen 2.010 keer gelezen

ASTEN - De gemeente Asten en de Agrarische Natuur Vereniging (ANV) gaan gezamenlijk gratis bloemmengsels uitdelen aan alle inwoners van de gemeente. Het mengsel bestaat uit een bonte mix van eenjarige bloemsoorten, welke speciaal zijn geselecteerd om vlinders en bijen aan te trekken.

‘Door in het voorjaar het mengsel op zoveel mogelijk plekken in te zaaien, vergroten we het leefgebied van insecten en vogels en maken we samen de tuinen van Asten nog mooier’, aldus de gemeente en ANV. Daarmee moet de biodiversiteit binnen Asten een boost krijgen. De mengsels die worden uitgedeeld zijn bedoeld voor het eigen terrein.

Aanmelden

Iedereen die in de gemeente woont kan zich melden voor de bloemmengsels. De zakjes kunnen op zaterdag 6 april worden opgehaald op de gemeentewerf aan de Van Kuppenveldweg 3 in Asten. De uitgifte wordt geregeld door de ANV. 

Om in aanmerking te komen voor de bloemmengsels, dienen inwoners zich uiterlijk 16 maart aan te melden. Dit kan via gemeenteasten.hetbloemenproject.nl. Per adres kan maximaal 150 vierkante meter aan bloemmengsel worden aangevraagd. Bijbestellen tegen een lage inkoopprijs is mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant