(Foto: Eric Driessen/Siris)
(Foto: Eric Driessen/Siris)

Astenaren door naar nationale finales Skills vakwedstrijden

Algemeen 662 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Maar liefst negen Skills-kandidaten van ROC Ter AA zijn door naar de nationale finales van de befaamde Skills vakwedstrijden, onder wie twee Somerenaren, een Lieroppenaar en twee Astenaren.

In de afgelopen maanden vonden er diverse kwalificatiewedstrijden plaats. Zeventien studenten van ROC Ter AA streden door het hele land in verschillende sectoren om de finaleplaats. Het niveau van de Ter AA-studenten bleek ook dit jaar weer erg hoog. Ook de Somerenaren Willem van de Voort (tegelzetter), Eryk Wojcieszak (elektrotechnicus gebouwen) en Lieroppenaar Bram van Heugten (etselaar) maakten indruk.

Verder plaatsen de volgende leerlingen zich voor de finale: Abrar Suleiman (Helmond) - Web Developer, Isa Kluijtmans (Beek en Donk) - Pedagogisch medewerker, Maud Bordat (Aarle-Rixtel) - Managementassistent, Rowan Ordelman (Eindhoven) en Niels Berkvens (Asten) - Cyber security en Viggo Cortenbach (Asten) - CNC Frezer. 

Skills The Finals is met ruim zestig vakwedstrijden voor vmbo’ers en mbo’ers een showcase van vakmanschap en talent, maar biedt ook een waardevolle gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op hun eigen loopbaanontwikkeling. De finales zijn dit jaar relatief dicht bij huis: in de Brabanthallen in Den Bosch. Zes mbo-scholen in Oost-Brabant, waaronder ROC Ter AA, organiseren dit jaar de finales die 21 en 22 maart plaatsvinden. Toegang is gratis.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijdopdrachten zijn van hoog niveau en vragen vakmanschap van de studenten. Honderden finalisten strijden twee dagen lang om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’. De winnaars van de Skills finals kwalificeren zich voor de Euroskills in Lyon, Frankrijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant