Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel, gaat tijdens de voorjaarsvakantie op reis naar de prehistorie.
Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel, gaat tijdens de voorjaarsvakantie op reis naar de prehistorie.

‘Met Tuurke op reis naar de prehistorie’

Algemeen 395 keer gelezen

ASTEN - Tijdens de voorjaarsvakantie kan jong en oud weer terecht bij Museum Klok & Peel in Asten. Speciaal voor deze vakantie reist Tuurke, de museummascotte, af naar de prehistorie, en kinderen kunnen met hem meereizen.

Tuurkes reis vormt een educatieve activiteit. Zo kunnen kinderen onder meer van karton een dinosaurus vouwen en met behulp van sjablonen dino’s tekenen en kleuren. 

Daarnaast kan de jeugd haar fantasie botvieren aan de jungletafel met dinosaurusachtige speelgoedpoppetjes. Tevens kan via boeken kennis worden opgedaan over de prehistorie, kunnen er mammoetmaskers worden gemaakt, dino-puzzels worden opgelost én kinderen kunnen zich als mammoetjager verkleden.

De Peel aan Zee

De meeste activiteiten worden gehouden in en rond de educatieruimte van het museum. In de tentoonstelling ‘De Peel aan Zee’ zien kinderen welke dieren er pal na de dino’s kwamen. Ook vinden er op woensdag 14 februari speciale workshops voor het maken van dino’s plaats. Deze worden van 10.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur gehouden.

De activiteiten gedurende de voorjaarsvakantie kunnen worden gedaan binnen de reguliere openingstijden van Museum Klok & Peel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant