Leo van Bussel overleed afgelopen juni op 74-jarige leeftijd. Begin januari houden Pro et Contra en De Vonder daarom een eerbetoon.
Leo van Bussel overleed afgelopen juni op 74-jarige leeftijd. Begin januari houden Pro et Contra en De Vonder daarom een eerbetoon.

Bijzondere hommage aan wijlen Leo van Bussel

Algemeen 438 keer gelezen

ASTEN - Op 11 juni van dit jaar overleed Leo van Bussel, zanger van ‘Pro et Contra’, lector en cantor in de kerk en fervent carnavalsvierder bij De Klot. De overgebleven leden van Pro et Contra houden daarom op dinsdag 9 januari samen met heemkundekring De Vonder een hommage aan Van Bussel. De kaartverkoop voor de bijzondere avond in gemeenschapshuis ‘t Kwartier in Asten gaat morgen van start.

Leo van Bussel was een bekend gezicht binnen het Astense. Een jaar geleden werd hij nog uitgebreid geïnterviewd en gefilmd door de filmclub van heemkundekring De Vonder. 

Die film en zijn overlijden vormen voor Pro et Contra en De Vonder aanleiding om een programma op te stellen waarbij Van Bussel centraal staat. Zo wordt de film van zo’n veertig minuten lang vertoond en is er volop aandacht voor zijn inzet als zanger, acteur van typetjes, als Klotter en als iemand bij wie bezinning centraal stond. 

Zo klinkt er veel muziek en komen er foto’s en filmpjes van eerdere zittingsavonden van De Klot, verhalen en herinneringen voorbij.

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat vandaag van start. Een ticket kost 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Primera in Asten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant