De cover van het emigrantenboek, waarvan deze week een Engelse variant van de persen rolt.
De cover van het emigrantenboek, waarvan deze week een Engelse variant van de persen rolt.

Heusdens emigrantenboek krijgt Engelse variant

Algemeen 306 keer gelezen

HEUSDEN - Het Heusdens Emigrantenboek, dat een jaar geleden verscheen, krijgt binnenkort een Engelse editie. Dat boek gaat The Peelland Exodus heten en wordt met 140 pagina’s iets omvangrijker dan het origineel.

Volgens auteur Piet Snijders is afgelopen jaar gebleken dat er behoefte is aan een Engelstalige editie. “Voor Het Heusdens Emigrantenboek bestond niet alleen belangstelling in Heusden, maar ook onder nazaten van Heusdense emigranten in den vreemde. Aangezien die geen Nederlands (meer) kunnen lezen, zat er niets anders op dan het boek met hulp van buitenaf netjes te vertalen,” zo zegt hij. 

Omdat Snijders het afgelopen jaar nog extra emigrantenbiografieën heeft verzameld - ook van buiten de vroegere parochie Heusden - heeft hij de gelegenheid te baat genomen om het boek ook uit te breiden.

Van de persen

The Peelland Exodus rolt deze week van de persen, vooralsnog in een kleine oplage. Het rijk geïllustreerde boek kost 22,50 euro en is verkrijgbaar bij de auteur (bereikbaar via tel. 06-380 464 26 of via e-mailadres pietsnijders2012@gmail.com). Snijders hoopt het boek vooral te kunnen verspreiden via familierelaties van emigranten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant