De protestantse kerk aan het Speelheuvelplein in Someren. (Afbeelding: Google Streetview)
De protestantse kerk aan het Speelheuvelplein in Someren. (Afbeelding: Google Streetview)

Filmavond: hulpmiddel op weg naar Kerstmis

Algemeen 203 keer gelezen

SOMEREN/ASTEN - De Adventsperiode is aangebroken, waarbij christenen zich voorbereiden op het aankomende kerstfeest. Zo ook in de gemeenten Asten en Someren. In dat kader houden de Franciscusparochie en de Protestantse Gemeente een gezamenlijke filmavond, waarbij de film ‘La Famille Béliers’ wordt vertoond.

De Adventsperiode biedt wat licht in donkere dagen. Niet alleen met kerstbomen en sierverlichting, maar ook met activiteiten zoals de gezamenlijke filmavond van de Franciscusparochie en de Protestantse Gemeente. Deze moet volgens de initiatiefnemers als hulpmiddel dienen op weg naar Kerstmis.

De film was in 2014 de op één na succesvolste in Frankrijk

De film die wordt vertoond is dan ook bewust gekozen. ‘La Famille Béliers’ gaat over een gelijknamige familie die een boerderij heeft. De 16-jarige Paula is de onmisbare tolk voor haar dove ouders en broer. Haar muziekleraar, monsieur Tomasson, ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen.

Vervolgens kiest Paula ervoor om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd in Parijs voor de Maîtrise de Radio France; de koorschool van de Franse publieke omroep. Maar daarvoor moet ze haar familie verlaten, om zo haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te kunnen zetten.

De Frans-Belgische filmkomedie stamt uit 2014 en is geregisseerd door Éric Lartigau. De film was in datzelfde jaar de op één na succesvolste film in Frankrijk.

Broodmaaltijd

De filmavond wordt komende woensdag gehouden in het gemeentecentrum bij de protestantse kerk aan het Speelheuvelplein 6 in Someren. Het programma gaat om 18.00 uur van start met een gezamenlijke broodmaaltijd. Na afloop van de film is er vervolgens nog gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. 

De avond is openbaar toegankelijk, de Franciscusparochie en de Protestantse Gemeente vragen bezoekers om een vrijwillige bijdrage te leveren waarbij het richtbedrag 3,50 euro per persoon is.

Wel wordt deelnemers verzocht om zich aan te melden. Daarbij kan tevens worden vermeld of er wordt aangeschoven bij de broodmaaltijd. 

Aanmelden kan bij diaken Jack Swaanen via 06-54955942 en per mail via j.swaanen@rkfranciscusparochie.nl en bij dominee Bernadette van Litsenburg via 06-10983323 en per mail via bvanlitsenburg@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant