Peter en Marleen Simons vertellen op uitnodiging van het IVN over hun woning gemaakt van strobalen.
Peter en Marleen Simons vertellen op uitnodiging van het IVN over hun woning gemaakt van strobalen.

IVN houdt lezing over écht duurzaam bouwen

Algemeen 324 keer gelezen

ASTEN - Hoe kun je écht duurzaam bouwen. Het IVN heeft wel een suggestie, namelijk: met strobalen. De natuurvereniging houdt daarover vanavond een lezing verzorgd door Peter en Marleen Simons.

Duurzaam bouwen is een meer dan actueel thema. Overal wordt gezocht naar minder schadelijke en meer toekomstbestendige manieren om huizen te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn woningen van strobalen, waarover Peter en Marleen Simons vanavond (donderdag) een lezing verzorgen bij IVN Asten-Someren.

Bij dit type huizen zijn er weinig grondstoffen nodig en blijft er ook weinig tot geen afval over. De familie Simons ontwikkelde zo in 2014 haar eigen stekje. Met de bouw van het huis en de inrichting van het terrein streven ze naar het bereiken van een manier van leven die is gebaseerd op kringlopen: weinig grondstoffen en weinig afval.

Gratis entree

Dergelijke huizen worden gebouwd van (afval)hout, strobalen en leem. Peter en Marleen houden een blog bij over de ontwikkelingen én vertellen erover bij IVN. De lezing wordt gehouden in IVN-gebouw De Stulp aan de Ostaderstraat 30 in Asten en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant