Dave Bankers werd afgelopen zondag onthuld als de 54e prins van carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten.
Dave Bankers werd afgelopen zondag onthuld als de 54e prins van carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten.

Dave Bankers nieuwe prins De Plekkers

Algemeen 476 keer gelezen

ASTEN - De Plekkers hebben een nieuwe prins. Afgelopen zondag werd Dave Bankers onthuld als hoogheid van de Astense carnavalsvereniging.

Dat gebeurde tijdens het traditionele Prinsenbal in de residentie van De Plekkers Het Wapen van Asten. Dave Bankers is daarmee de 54e prins in de geschiedenis van de carnavalsvereniging.

‘Malle Pietje’

De nieuwe kartrekker is 41 jaar oud en geboren en getogen in Asten. Hij woont samen met zijn prinses Meike en kinderen Bram en Nine aan de Wilhelminastraat. 

Bankers is de zoon van Maria en Piet Bankers, laatstgenoemde is bij velen beter bekend als ‘Malle Pietje’. De handel is hem dan ook met de paplepel ingegoten en hij staat inmiddels alweer jaren aan het roer van hun winkel.

De nieuwe prins houdt wel van een feestje: hij gaat graag uit eten, borrelen of een festival bezoeken. Ook geniet hij van de après-skiën tijdens wintersport. Verder traint hij in de sportschool en doet aan hardlopen en tennissen. Zijn lijfspreuk luidt: ‘Met deze dagen doet heel Asten mal, samen vieren we een mooie carnaval!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant