IVN-voorzitter Wim Steenbakkers overhandigt de eerste prijs aan winnares Yolanda van Bussel uit Deurne.
IVN-voorzitter Wim Steenbakkers overhandigt de eerste prijs aan winnares Yolanda van Bussel uit Deurne.

Dit zijn de állermooiste IVN-foto’s

Algemeen 388 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Al sinds maart regent het mooie natuurfoto’s bij IVN Asten-Someren. De vereniging bestaat namelijk 60 jaar en hield in dat kader een fotowedstrijd. Daarbij werden diverse maandwinnaars voor hun inzet beloond, maar de apotheose volgde tijdens een bijeenkomst in IVN-gebouw De Stulp in Asten afgelopen vrijdag. Daar werden namelijk de eindwinnaars van de jubileumwedstrijd bekendgemaakt. 

Het IVN viert het 60-jarig bestaan dit jaar met allerhande activiteiten, waarvan de fotowedstrijd er eentje is. Daarvoor werden inwoners van de gemeenten Deurne, Asten en Someren uitgedaagd om een zo mooi mogelijke natuurfoto te maken. 

82 deelnemers zorgden voor maar liefst 250 mooie natuurfoto’s

Eerst werd er nog een thema aan de foto’s gekoppeld, namelijk ‘klimaat, water, natuur en mens’, maar dat werd later losgelaten. Zo kregen deelnemers volledige creatieve vrijheid.

Jonge handen

Er was tevens een aparte categorie voor de jeugd. Die kwam wat moeizaam op gang, maar daarna ontving het IVN ook kiekjes uit jonge handen. Iedere maand werden er enkele winnaars bekendgemaakt die allen automatisch meedongen om de hoofdprijzen.

En die hoofdprijzen werden afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in IVN-gebouw De Stulp in Asten verdeeld. Daar bleek dat er in totaal 82 fotografen hebben deelgenomen, goed voor maar liefst 250 natuurfoto’s. Aan de jury de moeilijke taak om uit vaak heel verschillende foto’s de maand- en vervolgens de eindwinnaars te kiezen.

Alle deelnemende fotografen waren uitgenodigd voor de slotbijeenkomst. Voordat de prijsuitreiking van start ging, werd eerst nog een selectie uit de inzendingen getoond en besproken, waarbij tevens tips werden gegeven om nog mooiere foto’s te maken.

Vervolgens kreeg IVN-voorzitter Wim Steenbakkers de eer om de eindwinnaars bekend te maken en een cadeaubon te overhandigen. Zo ging de eindzege bij de jeugd naar de 9-jarige Stef Goorts die een foto van een veldwesp indiende.

Bij de volwassenen was de hoofdprijs voor Yolanda van Bussel uit Deurne met haar foto van paddenstoelen. Daarachter eindigden respectievelijk Erik Ganzeboom uit Asten (foto van een opvliegende reiger) en Marga Henselmans uit Ommel (landschapsfoto).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant