Zaterdag treden er twee Amerikaanse bands op in café 't Spektakel: Church of Cash en Jhett Black.
Zaterdag treden er twee Amerikaanse bands op in café 't Spektakel: Church of Cash en Jhett Black.

Amerikaans spektakel in Café ‘t Spektakel

Algemeen 404 keer gelezen

ASTEN - Aankomende zaterdag treden er twee bijzondere Amerikaanse bands op in café ‘t Spektakel in Asten: Church of Cash en Jhett Black.

Church of Cash staat bekend als de nummer 1 Cash tribute van de Verenigde Staten. Jay Erners heeft Church of Cash in 2010 opgericht, in het zonnige Honolulu. Met een griezelig uitgebreide kennis van de Man in Black en vele jaren ervaring met toeren in de USA, Europa en Azië, is Jay teruggekeerd naar zijn thuis in Minnesota, om de gospel van een van de meest belangrijke en nog altijd bekende songwriter in leven te houden. 

The Church of Cash is trouw aan de muziek van Johnny Cash. De diepe baritone stem van zanger Jay klinkt als een prairie briesje en stampt als de hiel van een laars. Church of Cash is géén country band. Church of Cash is een tribute band met het uitdrukkelijke doel de onuitwisbare legacy van Johnny Cash te eren. 

Energie

Of je nou een oldtimer bent die opgroeide met de muziek van Mr. Cash in zijn tractor, of een jonge soldaat die met een tank door de woestijnen van het midden-oosten reed met de ‘Man in Black’ schallend door je koptelefoon, the Church of Cash zal zijn muziek, vol stijl en energie, naar zijn wereldwijde fans brengen.

Jhett Black

Voetstampende ritmes en rauwe slidegitaar verweven met soulful gospelroots en ballades. Het Southern Gothic geluid van Jhett Black put uit jarenlange ervaring on the road met de underground folk rock band ‘Gleewood’ en zijn passie voor Amerikaanse rootsmuziek. 

Ergens tussen het zichzelf eigen maken van een slide-gitaar achter het kippenhok van een ranch in New Mexico en eindeloze bezoeken aan zeeën van pubs, vond de blues zijn weg naar het hart van de jonge man, blues die er vervolgens uitstroomde in de gepassioneerde uitvoering van een oudere ziel. J

hett vertegenwoordigde met trots San Angelo (Texas, USA) tijdens de ‘International Blues Challenge 2022’ en behaalde de 2e plaats in de categorie solo/duo. Zijn album, Roots, scoort in de internationale radio-hitlijsten voor akoestische blues en bluesalbums. De internationaal ontvangen songwriter haalt inspiratie uit diepgaande bronnen zoals Lead Belly en Howlin’ Wolf.  

De deuren gaan om 20.00 uur open en de show begint om 22.00 uur. Entree: voorverkoop 22,50 euro aan de deur 25 euro. Tickets zijn te bestellen via: https://www.ticketcrew.nl/tickets/cafe-t-spektakel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant