De voormalige locatie van de Blokker waar het appartementencomplex moet verrijzen. (Archieffoto: Hein van Bakel)
De voormalige locatie van de Blokker waar het appartementencomplex moet verrijzen. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Opinie - P&R Ontwikkeling doet toch water bij de wijn

Algemeen 2.000 keer gelezen

Onlangs kwam P&R Ontwikkeling, in een brief op welwillende en enigszins deemoedige toon toch met toezeggingen om de voorgevel van het appartementencomplex aan de Prins Bernardstraat aan te passen met dorpskarakteristieke schuine daken en kappen.

In januari had de ontwikkelaar verzoeken van de lokale politiek om een alternatief ontwerp uit te werken nog naast zich neergelegd. Architect Pieter Wagter vond de wensen van de raadsleden niet bij het plan passen en hekelde dat gesproken werd over ‘schetsen’. ‘Blijkbaar is niet bekend dat het plan al ver voorbij het punt van schetsen is’, schreef Wagter destijds in een toelichting.

Maar ‘onder druk wordt alles vloeibaar’, zoals een van de raadsleden zich vorige week tactisch liet ontvallen, worden de plannen alsnog aangepast.

Ditzelfde speelt eigenlijk ook een beetje op het voormalige perceel van Anneke de Bruin af. Daar wil men ook iets anders bouwen dan dat de gemeente Asten voorstaat.

Dit alles doet mij een beetje terugdenken aan de verbouwing van verzorgingstehuis ‘Huize Bartholomeus’ tot appartementen. Ook hierbij zou de mooie authentieke en karakteristieke voorgevel in originele staat behouden blijven. We weten hoe het daar mee afgelopen is.

Kortom, tegen projectontwikkelaars of financieel belanghebbenden moet men duidelijk zijn, en zo nodig hard optreden. Bouwprojecten moeten regelmatig gecontroleerd en stilgelegd worden wanneer afspraken geschonden worden.

Zij hebben meestal niet de gedachte of belang van burgers op de eerste plaats staan, maar veelal alleen maar hun eigen zakelijk belang.

Mario Verhees, Asten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant