De thema-avond 'Alcohol, drugs, groepsdruk en het puberbrein' wordt gehouden in de aula van het Varendonck College.
De thema-avond 'Alcohol, drugs, groepsdruk en het puberbrein' wordt gehouden in de aula van het Varendonck College.

Thema-avond over alcohol, drugs, groepsdruk en het puberbrein

Algemeen 296 keer gelezen

ASTEN - Het Varendonck College houdt op dinsdag 21 november een thema-avond met als titel: ‘Alcohol, drugs, groepsdruk en het puberbrein’. Deelnemers krijgen uitleg en concrete handvatten omtrent de belevingswereld en uitdagingen van een puber.

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep Thema-avond en de Ouderraad van het Varendonck College. Zo vertelt Maria Simons van Gezinscommunicatie over wat er bij jongeren speelt en hoe dat werkt in hun ontwikkelende puberbrein, en Novadic-Kentron is aanwezig om meer te vertellen over alcohol en andere drugs.

Ook kan aan diverse workshops worden deelgenomen, waarbij professionals uitleg geven en vragen beantwoorden. Er zijn workshops voor ouders met kinderen in groep 7/8 of de onderbouw middelbare school en voor ouders van scholieren die in de bovenbouw zitten.

De avond wordt op humoristische wijze begeleid door Helder Theater, dat wat besproken wordt direct in de praktijk brengt.

Aanvangstijd 

Het programma gaat om 19.30 uur van start en duurt tot 21.15 uur. Locatie is de aula van het Varendonck College aan de Beatrixlaan in Asten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant