Museum Klok & Peel krijgt opnieuw het stempel Kidsproof. (Foto: Rob Fritsen)
Museum Klok & Peel krijgt opnieuw het stempel Kidsproof. (Foto: Rob Fritsen)

Klok & Peel opnieuw ‘Kidsproof’

Algemeen 2.102 keer gelezen

ASTEN - De ‘Michelinster van de museumwereld’, zo wordt hij genoemd. Het is Museum Klok & Peel in Asten wederom gelukt het felbegeerde keurmerk ‘Kidsproof’ in de wacht te slepen. 

Klok & Peel is zodoende één van de Brabantse musea die in 2024 weer het label ‘Kidsproof’ mogen promoten. De titel wordt, voor Klok & Peel alweer de twaalfde keer, toegekend door de Museumvereniging

‘Het tuintje maken is superleuk. Mijn lievelingsmuseum’

Volgend jaar zijn er in Nederland 77 Kidsproof-musea, twaalf meer dan dit jaar. Zogenaamde Museumkids doen het hele jaar door hun best hun museumbezoek van een recensie te voorzien, en op basis daarvan worden de keurmerken vergeven. 

De kinderen zetten hun beoordeling in een app, inclusief nuttige tips en vrolijke ontdekkingen. Zo merkte één van de Museumkids over Klok & Peel op: “Het tuintje maken is superleuk. En de geluiden maken op de klokjes. Mijn lievelingsmuseum.”

Van groot belang

Het keurmerk Kidsproof is voor musea van groot belang. Ouders en grootouders laten zich er in toenemende mate door leiden wanneer ze op zoek zijn naar een leuk dagje uit. 

‘We doen onze uiterste best om het kinderen in ons museum naar de zin te maken’

Annie van Galen, vrijwilliger Educatie van Museum Klok & Peel, is dan ook in haar nopjes met de uitverkiezing. ”Wij doen jaar in jaar uit onze uiterste best om het kinderen in ons museum naar de zin te maken. Natuurlijk zijn we dan blij dat kinderen ons bij leeftijdsgenoten, hun (groot) ouders en hun onderwijzers aanbevelen”, aldus een tevreden Van Galen.

Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Er kan er tenslotte maar één de beste zijn. Daarom maakt de Museumvereniging donderdag tijdens het Museumcongres in Theater De Spiegel in Zwolle bekend welke van de deelnemers de hoogste score kreeg van de Museumkids. Dat is dan tevens de landelijke winnaar van de verkiezing. 

Met een beetje geluk zit er kortom nog meer in het vat voor Astens klokkenmuseum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant