Er werden in totaal 35 wilgen geknot. (Foto: Hein van Bakel)
Er werden in totaal 35 wilgen geknot. (Foto: Hein van Bakel)

Handjes uit de mouwen tijdens natuurwerkdag bij het kasteel

Algemeen 491 keer gelezen

HEUSDEN - Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten en de Agrarische Natuurvereniging Asten grepen de landelijke natuurwerkdag afgelopen zaterdag aan voor een mooie samenwerking. Aan natuurplas ‘De Moors’ bij de kasteelruïne in Heusden werden 35 wilgen geknot. “We willen dit soort dagen regelmatig gaan oppakken.”

door Maarten Driessen

Een groep van acht personen was vanaf zaterdagochtend in de weer nabij de kasteelruïne. Er werden 35 wilgen geknot en de takken mochten mee naar huis voor vlechtwerk. Het gesnoeide materiaal werd onder de knotwilgen verzameld, omdat deze takkenrillen aan allerlei dieren zoals muizen, marterachtigen en padden schuilgelegenheid bieden.

“Het was een dag zoals een natuurwerkdag bedoeld is. Genieten van de frisse buitenlucht, nieuwe mensen leren kennen en ervaren hoe het is om samen iets te betekenen voor de natuur”, zegt Loes van den Boomen, voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Asten. “We hebben als doel dit soort dagen regelmatig op te gaan pakken. We hopen mensen uit de omgeving te kunnen enthousiasmeren om deel te nemen.” Lezers die daar interesse in hebben, kunnen een mailtje sturen naar info@anvasten.nl..

Werkzaterdagen

Maar ook Stichting Behoud Kasteelerfgoed is regelmatig in de weer. Zo wordt er een keer per maand een werkzaterdag gehouden, waarop werkzaamheden worden uitgevoerd die ervoor zorgen dat deze historische plek toegankelijk blijft. Zoals het vrijmaken van paden, beheren van risicobomen en meer. Lezers die hier bij willen aansluiten, kunnen mailen naar info@kasteelasten.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant