Een non uit 1953 die vertelt over de kindheidsoptocht door de Antoniusstraat.
Een non uit 1953 die vertelt over de kindheidsoptocht door de Antoniusstraat.

Heusden opent vrolijke tijdreis: de FlitsToer

Algemeen 331 keer gelezen

HEUSDEN - Vanaf heden kunnen Heusdenaren én toeristen door de tijd flitsen in Heusden gem. Asten. Daar heeft Stichting Heusden 100 Jaar de FlitsToer geopend. De FlitsToer is een vrolijke tijdreis voor jong en oud, bedoeld om het erfgoed van het Peeldorp zelf te beleven.

In het dorp liggen FlitsTegels en FlitsPaaltjes verspreid, bijvoorbeeld voor de Mariaschool en het Hart van Heuze. Via QR-codes ontmoeten de deelnemers verschillende Heusdenaren, die ooit op de plek stonden waar zij nu staan. Zo geeft de FlitsToer een inkijkje in het alledaagse leven van de Peelbewoners van ooit. De verhaallijn start bij de Poort der Tijd, rechts naast de Heusdense kerk. Daar wacht Harry Journally, een nogal enthousiaste reporter van het Peelbelang. Harry is ten einde raad. Zijn baas gaf hem de opdracht om Heusdenaren uit alle tijden te interviewen. Een onmogelijke taak. Want Harry kent de weg niet in Heusden. En hij heeft geen idee hoe hij door de tijd kan reizen. Maar als hij het artikel niet voor de deadline aanlevert, wordt hij ontslagen! Hij heeft dus dringend de hulp van de deelnemers nodig.

De verschillende rollen zijn vertolkt door spelers van Toneelvereniging Onderling Kunstgenot en andere vrijwilligers, waaronder drie kinderen en een konijn. Harry Journally wordt vertolkt door Nick Verberne. Jennemieke Snijders bedacht en realiseerde de FlitsToer.

Cadeau

Iedereen kan de FlitsToer op ieder moment en op eigen houtje doen. Deelname is gratis. De FlitsToer is een cadeau van Stichting Heusden 100 jaar en werd mede gefinancierd door het Buurtfonds van de Nationale Postcode Loterij. De gemeente Asten nam de plaatsing van alle FlitsTegels en FlitsPaaltjes op zich.

Via www.flitstoer.nl kun je zien hoe de FlitsToer werkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant