Afbeelding

Verdiepingsavond Franciscusparochie

Algemeen 310 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Als vervolg op de parochieavond van 5 september nodigt de Franciscusparochie iedereen van harte uit om deel te nemen aan een inspirerende verdiepingsavond op dinsdag 3 oktober, aanvang 20.00 uur. 

De avond vindt plaats in het zijzaaltje van de kerk in Asten en biedt een unieke gelegenheid om samen diepgaande gesprekken te voeren over thema’s die ons allen raken. Het centrale thema van deze avond is ‘Hallo, is daar iemand?’ en heeft betrekking op fundamentele levensvragen. Na afloop van de avond is er gelegenheid om in een informele sfeer na te praten onder het genot van een drankje. De avond belooft een boeiende en inspirerende ervaring te worden, waarbij diverse onderwerpen aan bod zullen komen. Een onderdeel van de avond is de bespreking van het boek van Henri Nouwen, getiteld “Eenzaam maar niet alleen”. 

Een spiritueel aspect van de avond omvat de reflectie op de woorden van Jezus aan het kruis: “Mijn God, waarom heb je me verlaten?” Deze woorden zullen dienen als startpunt voor verdiepende gesprekken over geloof en spirituele verbondenheid. Daarnaast zullen we de mystieke ervaring van Theresia van Lisieux verkennen en proberen te begrijpen hoe haar ervaringen ons kunnen verrijken in onze eigen spirituele reis. Een laatste thema dat aan bod komt, is de vraag naar de dingen die er echt toe doen in het leven. Samen zullen we op zoek gaan naar wat werkelijk van waarde is in ons dagelijks leven en hoe we betekenis kunnen vinden in onze ervaringen.

 De verdiepingsavond staat open voor iedereen, ongeacht religieuze achtergrond of persoonlijke overtuigingen. Het is een gelegenheid om samen dieper na te denken, te praten en te groeien. Na afloop van de verdiepingsavond nodigt de parochie iedereen van harte uit om in een informele sfeer verder te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant