Stockfoto: Anny van Thoor
Stockfoto: Anny van Thoor

Lezers schrijven - ‘Even’ mijn hond afmelden voor hondenbelasting

Algemeen 684 keer gelezen

Zoals u weet hanteert de gemeente Asten nog steeds de hondenbelasting. De kosten voor een hond bedragen 65 euro per jaar. Een hond aanmelden voor de hondenbelasting is een fluitje van een cent, maar afmelden levert behoorlijk wat problemen op.

Eerst heb ik de gemeente gebeld om de hond af te melden die niet meer in mijn bezit is. Bij de gemeente kreeg ik te horen dat ik de hond af moest melden bij Belastingsamenwerking Oost-Brabant. Even zoeken op het internet en de site van de Belastingsamenwerking Oost-Brabant was snel gevonden.

‘Ik begrijp nu de woede en frustratie van mensen die met de toeslagenaffaire hebben te maken’

Op de site staat keurig een blokje ‘hondenbelasting afmelden’. Op 03-07-2023 heb ik alles netjes ingevuld, het overdrachtbewijs van de hond toegevoegd en alles digitaal verzonden. Dácht ik. Het was jammer maar helaas, de site werkte niet.

03-07-2023 gebeld met de Belastingsamenwerking Oost-Brabant om te melden dat het digitaal afmelden niet lukte. De dame die ik aan de telefoon had beloofde mij dat zij per post direct een formulier zou sturen om de hond zo af te melden. Dat formulier hangt denk ik nog ergens tussen Oss en Asten, want tot op heden heb ik niets ontvangen. U moet weten dat de gemiddelde wachttijd aan de telefoon 35 minuten bedraagt.

04-07-2023 nog eens gebeld dat digitaal afmelden nog steeds niet lukte. Ik kreeg als antwoord, probeer het morgen nog maar eens, als het dan nog niet lukt moeten wij iets anders bedenken. 06-07-2023 nog eens geprobeerd om digitaal af te melden en wat schets mijn verbazing: het lukte. 14-07-2023 nog eens gebeld of de digitale afmelding bij de Belastingsamenwerking Oost-Brabant binnengekomen was en of het verwerkt was. Wij hebben niets ontvangen was het antwoord.

Terwijl ik de belastingdienst aan de lijn had, heb ik het formulier nog een keer verzonden. En ja hoor, het was er en zou direct verwerkt worden. 17-08-2023 kijk ik op mijn bankrekening en constateer dat de hondenbelasting toch weer is afgeschreven van mijn rekening.
18-08-2023 gebeld met Belastingsamenwerking Oost-Brabant om te vragen waarom de afmelding nog steeds niet verwerkt is. Antwoord was: u hebt de hond te laat afgemeld om alles verwerkt te krijgen voor 01-08-2023 (ruim vier weken). Alles zal met terugwerkende kracht per 31-08-2023 verwerkt worden (dat wordt dan negen weken).

Ik begrijp nu de woede en de frustratie van mensen die te maken hebben met de toeslagenaffaire.

Rien van der Horst, een gefrustreerde man.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant