Enkele bestuurs - en jubileumcommissieleden van TWC Asten. Vlnr: Jos Verheijen, Theo Martens, Maria Vervoordeldonk, Wim Keukens, Herman Richters en Jozef van Bussel. Gehurkt vlnr: Willie van Bussel, Toon Meeuws en Toon Stevens. (Foto: Hein van Bakel)
Enkele bestuurs - en jubileumcommissieleden van TWC Asten. Vlnr: Jos Verheijen, Theo Martens, Maria Vervoordeldonk, Wim Keukens, Herman Richters en Jozef van Bussel. Gehurkt vlnr: Willie van Bussel, Toon Meeuws en Toon Stevens. (Foto: Hein van Bakel)

Apotheose jubileumfeest TWC Asten: ‘Gaan voor een gemêleerd publiek’

Algemeen 753 keer gelezen

ASTEN – TWC Asten maakt zich op voor de apotheose van haar jubileumfeest. Komende zaterdag wordt Manege Heijligers omgetoverd tot een walhalla voor fietsers. Maar niet álleen voor hen, benadrukt voorzitter van de jubileumcommissie Jos Verheijen: “Het programma is voor iedereen interessant.’’

door Maarten Driessen

Al het hele jaar staat TWC stil bij het 50-jarig bestaan van de lokale toerwielerclub. Zo kon de jeugd zich tijdens de zomervakantie vermaken met een heuse etalagewedstrijd, waaraan ondernemers verspreid door het dorp hun medewerking verleenden. “Dat is echt een groot succes geworden, heel veel kinderen hebben eraan meegedaan”, zegt een tevreden Jos Verheijen, voorzitter van de jubileumcommissie.

‘De etalagewedstrijd is een groot succes’

De grote dag staat echter dit weekend pas op de agenda. Komende zaterdag is het zeker voor wielerliefhebbers ronduit genieten bij Manege Heijligers. Zo wordt er een ‘fietsinformatiemarkt’ ingericht, waar legio onderwerpen aan bod komen. 

Er is ‘custom made’ wielerkleding verkrijgbaar en de nieuwste titanium-fietsen kunnen worden getest, maar daarnaast lopen er ook Cliniclowns rond en staat er een expositie van oude fietsen en kleding opgesteld.

Lezingen

Tevens worden er verspreid over de dag diverse lezingen gehouden. Geriater Amelia Klein Gunnewiek vertelt (om 11.00 uur en 15.00 uur) over ouder worden en sporten/bewegen, de Fietsersbond geeft (om 11.30 uur en 13.30 uur) informatie over ‘wat fietsers in Asten en Someren zelf kunnen doen om het fietsklimaat te verbeteren’ en advocaat Suzanne van de Boogaard gaat (om 16.00 uur) in op letselschade en aansprakelijkheid. 

Daarnaast behandelen medewerkers van sportmedisch centrum Anna Topsupport de thema’s ‘Beter worden op de fiets’ (om 12.00 uur) en ‘Gezond fietsen’ (om 13.00 uur). Tot slot informeert Jan van Schijndel onder het mom ‘Hou je kop erbij’ bezoekers over verkeersveiligheid en het dragen van een helm. Zijn presentaties staan gepland om 14.30 uur en 15.30 uur. 

“Het zijn kortom echt lezingen voor iedereen, niet alleen voor de fanatieke wielrenner. We gaan zaterdag bewust voor een gemêleerd publiek”, aldus Verheijen, die hoopt een programma voor Asten (of beter gezegd regio) breed te hebben samengesteld. Alle sprekers, op advocate Van de Boogaard na, hebben tevens een stand op de fietsinformatiemarkt, waar bezoekers hen aanvullend vragen kunnen stellen. 

Geïnteresseerden kunnen zich op voorhand via de website van TWC aanmelden voor lezingen, maar dat is niet verplicht. Zaterdag gewoon binnenlopen is volgens Verheijen ook prima.

Prijsuitreiking

Bezoekers zijn niet per se aan de manege gebonden. TWC organiseert namelijk ook een gezinsfietstocht, die met een fotozoektocht is verrijkt. Langs de route van zo’n 32 kilometer in Asten en omgeving staan op verschillende plekken foto’s opgesteld. Daarbij staat tevens een letter vermeld die moet worden verzameld. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan vanaf de manege aan de tocht worden gestart. 

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk zal om 17.00 uur de prijsuitreiking verzorgen, waarbij ook de winnaars van de etalagewedstrijd bekend worden gemaakt. De fietsinformatiemarkt is zaterdag vanaf 11.00 uur geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant