De Maria Presentatiekerk in Asten.
De Maria Presentatiekerk in Asten.

Kinderen aanmelden voor communie

Algemeen 424 keer gelezen

ASTEN - Leerlingen uit groep 4 van de basisschool kunnen worden aangemeld voor de heilige communie. De Franciscusparochie houdt de communieviering op zondag 14 april.

In aanloop naar de communieviering wordt maandag 2 oktober om 20.00 uur een informatieavond gehouden in gemeenschapshuis ‘t Kwartier in Asten. Tijdens deze avond gaat de parochie met bezoekers in gesprek over de opzet van het communie-traject. Vanaf dit jaar bestaat dat traject namelijk niet meer enkel uit lessen op een doordeweekse dag, maar ook op een aantal feest- en zondagen. 

‘We willen samen met de kinderen stilstaan bij belangrijke momenten die bij het christelijke geloof horen en hen vertrouwd maken met de geloofsgemeenschap waarbinnen ze de eerste communie ontvangen’, aldus de parochie.

Kosten

Kinderen op of na de informatieavond worden aangemeld. Er kan dan een aanmeldingsformulier worden meegenomen, dat tevens via de website van de parochie kan worden gedownload. Aanmelden kan tot uiterlijk 27 oktober, de kosten bedragen 75 euro per kind.

Uit de krant