Kinderen op bezoek bij Blikkie.
Kinderen op bezoek bij Blikkie.

Crowdfunding voor Blikkie 2.0

Algemeen 421 keer gelezen

PEELLAND - Al bijna tien jaar lang zorgt Voorleesbus Blikkie voor leesplezier in Deurne, Asten, Someren en Helmond. Maar intussen staat de bus steeds vaker en steeds langer stil. Daarom zoekt de eigenaar van Blikkie, Bibliotheek Helmond-Peel, naar een manier om het initiatief nieuw leven in te blazen. Daarvoor is nu een crowdfundingsactie opgestart.

Doel van het ambitieuze project: het realiseren van een nieuwe voorleesbus, ofwel ‘Blikkie 2.0’. Het moet een nieuwe bus in een oud jasje worden. ‘Met jullie steun willen we de nieuwe bus omtoveren tot een bron van inspiratie voor kinderen van alle leeftijden’, aldus de bibliotheek, die in de bus een manier ziet om de taalvaardigheid van kinderen te ontwikkelen. 

Lees-oase

Niet alle kinderen hebben tenslotte toegang tot boeken en een stimulerende leesomgeving. Daarom is het de bedoeling dat Blikkie de bibliotheek letterlijk naar buurten, speeltuinen en scholen brengt.

‘Er is financiële steun nodig om de bus te kopen en om te bouwen tot een ware lees-oase op wielen. Iedere donatie, groot of klein, brengt ons een stap dichterbij.’ Doneren kan via de website van de bieb.

Uit de krant