Gemengd koor Puur Sangh opent het nieuwe muzikale seizoen op zaterdag 30 september met een concert in 't Kwartier.
Gemengd koor Puur Sangh opent het nieuwe muzikale seizoen op zaterdag 30 september met een concert in 't Kwartier.

Puur Sangh opent nieuw muzikaal seizoen met concert

Algemeen 656 keer gelezen

ASTEN - Gemengd koor Puur Sangh uit Asten begint aan een nieuw muzikaal seizoen. Zaterdagavond 30 september staat het eerste concert op het programma in samenwerking met ‘De Mannen met Baarden’ uit Gemert, die al jaren op diverse plaatsen in de regio een gevarieerd gospel- en folkprogramma ten gehore brengen.

Puur Sangh heeft er zin in. Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen met direct een mooie opener. Het gemengd koor belooft een ‘gezellige, sfeervolle en bijzondere avond’ in gemeenschapshuis ‘t Kwartier. Puur Sangh trapt het programma die avond zelf af met een medley van prachtige, meerstemmige Engelse, Franse en Duitse liederen. 

Publiek krijgt daarnaast alvast een voorzichtig inkijkje in het concert dat op 17 december samen met een groot orkest in de Maria Presentatiekerk in Asten wordt uitgevoerd. Zo wordt er een tipje van de sluier gelicht: Puur Sangh laat alvast een stukje van de Messa di Gloria van Puccini horen. Het koor wordt tijdens het eerste concert op piano begeleid door Franns van Tuijl

Mannen met Baarden

Na de pauze is het de beurt aan de Gemertse ‘Mannen met Baarden’. Al enkele jaren laten zij verspreid door de regio een gevarieerd gospel- en folkprogramma horen. Zo klinken er liedjes van Hank Williams en Missisippi John Hurt van de Carter Family, plus liederen die al eeuwenlang van generatie op generatie zijn overgedragen. Als zijnde verhalen uit lang vervlogen tijden. 

Gezamenlijk zijn De Mannen met Baarden goed voor drie stemmen, twee gitaren, een mandoline en een bas en worden ze bijgestaan door een zangeres en accordeonist, laatstgenoemde is koorlid van Puur Sangh Ton van der Weerden.

Het slotakkoord is wederom voor Puur Sangh. Het koor betreedt nogmaals het podium en zal samen met de band een aantal nummers zingen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rob Jacobs.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels van start. Een ticket kost 12,50 euro en is verkrijgbaar via www.puursangh.nl

Kaarten kunnen tevens op de dag zelf bij de ingang van gemeenschapshuis ‘t Kwartier worden aangeschaft.

Uit de krant