Wim Verberne (MESCC) overhandigt een presentje aan Monique van de Goor (EHBO). (Foto: Rob Fritsen/Siris)
Wim Verberne (MESCC) overhandigt een presentje aan Monique van de Goor (EHBO). (Foto: Rob Fritsen/Siris)

Heusdense motorclub MESCC trakteert jubilerende EHBO-vereniging Asten

Algemeen 473 keer gelezen

ASTEN/HEUSDEN - Na 40 jaar viel het doek voor Motor en Supporter Club Crossers, ofwel MESCC uit Heusden. Als laatste geste werd de jubilerende EHBO-vereniging Asten, die tenslotte al die jaren voor hen klaarstond, afgelopen vrijdag met een mooie traktatie verblijd.

Heusdens eigen motorclub begon op een circuit aan de Hollideeweg en later werd aan de Ooruilweg circuit ‘De Goede Hoop’ aangelegd. In de jaren 80 werd vervolgens naar de Koestraat in Asten uitgeweken.

Zo wordt ook MESCC niet vergeten

Toen MESCC in 2012 besloot om er na 40 jaar mee te stoppen, moest er nog wat met het spaarpotje van de vereniging gebeuren. Daarom werd besloten de baten aan een goed doel toe te kennen. De keuze viel uiteindelijk op EHBO-vereniging Asten. Die heeft met haar 80-jarig bestaan tenslotte wat te vieren, maar zette zich ook jarenlang voor MESCC in. Zo werd er in weer en wind voor de motorclub gepost, soms tot wel acht keer per jaar.

Meer zichtbaar

Daarom werd de spaarkas benut voor de aanschaf van twee tenten voor de EHBO, bedoeld om de hulpverlening tijdens evenementen af te schermen en van beschutting te kunnen voorzien. De tenten zijn, naast de blauw-gele kleur van de EHBO plus diens logo, ook met het logo van MESCC versierd. 

“Zo wordt ook de motorclub niet vergeten”, aldus secretaris van EHBO-vereniging Asten Monique van de Goor tijdens de overhandiging afgelopen vrijdag op het Vorstermansplein in Heusden. 

“We zijn jullie erg dankbaar dat we deze twee tenten en een tafel gesponsord hebben gekregen. Daardoor zijn we nu op evenementen nog meer zichtbaar en hebben we een goede plek om hulp te verlenen.”

Jubileumfeest

De lokale EHBO-vereniging werd tijdens de Tweede Wereldoorlog uit noodzaak geboren. Vervolgens groeide de vereniging in de jaren die volgden steeds verder in omvang. 

‘Waar bij oprichting de hulpverlening tijdens de oorlog een belangrijke doelstelling was, is dat later het ondersteunen van eigen Astense verenigingen geworden. Menig evenement of toernooi heeft onze EHBO-ers langs de lijn gehad en nog steeds is dit een van de belangrijkste doelstellingen, naast de huis-tuin-en-keuken-ongevallen’, aldus de EHBO, die haar jubileumfeestje dit jaar uitgebreid viert.

Uit de krant