Troubadour Hans van Gorp uit Asten heeft grote bewondering voor Vlaams artiest Miel Cools.
Troubadour Hans van Gorp uit Asten heeft grote bewondering voor Vlaams artiest Miel Cools.

Astens troubadour Hans van Gorp geeft huisconcert

Algemeen 535 keer gelezen

ASTEN/DEURNE - Troubadour Hans van Gorp geeft komende zondag een huisconcert in museum De Wieger in Deurne. Onder de titel ‘Een beetje Cools ... en een beetje Van Gorp’ brengt de Astenaar een mix van oude en nieuwe liedjes van de Vlaamse kleinkunstenaar Miel Cools. Ook speelt hij enkele van zijn eigen nummers.

Al decennialang verzorgt Van Gorp door heel Nederland en België optredens. Het programma ‘Een beetje Cools ... en een beetje Van Gorp’ vormt een eerbetoon aan de nestor van de Vlaamse kleinkunst: Miel Cools. 

Publiek mag erop rekenen dat Cools’ werk in Van Gorps nummers weerklinkt

Zo is er zondag een groot aantal liedjes van Cools te horen, aangevuld met enkele nummers van Van Gorp zelf - die duidelijk door het werk van de Vlaming zijn geïnspireerd. Kortom een mix van oud en nieuw. Het publiek wordt uitgedaagd uit te maken welk liedje aan wie kan worden toegeschreven.

Onuitwisbare indruk

Het waren de lp’s ‘Nachten dat de spin niet spint’ en ‘Miel Cools zingt Ernst van Altena’ die Van Gorp kennis lieten maken met het werk van de Belg. De bewondering voor een groot artiest was geboren. Van Gorp genoot van het muzikale idioom van de liedjes, de arrangementen en de teksten van top-auteurs zoals Van Altena, Dreesen, Leeflang en Wilmink. Dat alles bij elkaar maakte op de Astenaar een onuitwisbare indruk. 

Daarop besloot Van Gorp dat hij zelf ook zoiets wilde gaan doen. Cools bewees voor hem tenslotte hoe iemand enkel met een gitaar en een bundel prachtige liedjes de volledige zaal kan boeien en meevoeren. Publiek mag er daarom op rekenen dat in Van Gorps eigen nummers de invloed van Cools weerklinkt. 

Entree

Het huisconcert van Astens troubadour in het Groot Atelier van Museum De Wieger in Deurne begint zondag om 15.00 uur. De inloop is vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. 

Wel dienen kaarten vooraf te worden gereserveerd, dit kan via www.dewieger.nl. Het museum ligt aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

 

Uit de krant