In de categorie groep 7/8 namen de poulewinnaars het tegen elkaar op in de finale, die werd gewonnen door de Antoniusschool (foto).
In de categorie groep 7/8 namen de poulewinnaars het tegen elkaar op in de finale, die werd gewonnen door de Antoniusschool (foto).

Voordeldonk grote winnaar schoolkorfbaltoernooi

Algemeen 862 keer gelezen

ASTEN - Basisschool Voordeldonk is de grote winnaar van het schoolkorfbaltoernooi bij KV Klimop afgelopen vrijdag. Leerlingen van de Astense school schreven maar liefst drie poules op hun naam. 

Het schoolkorfbaltoernooi is een jaarlijks evenement van KV Klimop. De wedstrijden werden vrijdagmiddag op een zonovergoten sportpark ‘t Root afgewerkt. 

In aanloop naar het toernooi werden op alle deelnemende basisscholen uit de gemeente speciale gymlessen gegeven, zodat de kinderen alvast kennis konden maken met de korfbalsport. 

Vrijdag was er vervolgens de gelegenheid om de kwaliteiten te tonen. Dat gebeurde in drie verschillende categorien: de kinderen uit de groepen 3 en 4, 5 en 6 en 7 en 8 namen het onderling tegen elkaar op. 

Winnaars

Bij de jongste deelnemers gingen twee van de vier poules naar basisschool Voordeldonk, daarnaast wonnen ook teams van Kleurrijk uit Ommel en Het Talent hun eindstrijd. En ook bij de poules voor de kinderen uit groep 5 en 6 ging er één naar het Voordeldonk, de andere zette De Horizon op zijn naam. 

De twee poules bij de oudste leerlingen werden gewonnen door teams van de Antoniusschool uit Heusden en De Ontdekking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant