Fractievoorzitter van de PGA Sandu Niessen.
Fractievoorzitter van de PGA Sandu Niessen.

Opinie - Een nieuwe school aan het Loverveld?

Algemeen 802 keer gelezen

In de commissie Ruimte van 9 mei is het ontwerp en budget voor het opknappen van ’t Loverveld besproken. Met de investering krijgen we er een groen en fijn park voor mens en natuur voor terug. Bovendien brengen we de waterberging voor een groot deel van Asten op orde.

Tegelijkertijd was er een nieuwe school gepland aan de noordzijde van het park in Loverbosch 2. Als het aan het college ligt wordt deze, omdat er op Loverbosch 2 niet genoeg ruimte is voor een school, verplaatst naast de volkstuintjes aan de Koestraat en wordt het Lover omgebouwd tot woningen. Waarom draaien we het niet om?

De PGA vraagt aan het college om zich nog eens goed achter de oren te krabben en de nieuwe school te realiseren op de locatie van Het Lover. Het Lover ligt fantastisch aan het park ’t Loverveld waar we nu zoveel geld gaan investeren en is vanuit alle windhoeken gemakkelijk per fiets en te voet te bereiken. Bovendien is woningbouw veel gemakkelijker in te passen in de nog te bouwen nieuwbouwwijk dan bij het Lover dat aan drie zijden omsloten is door woningen. Parkeren is inpasbaar.

PGA vindt dat je eerst moet kijken naar bestaande schoollocaties voordat je een school bouwt op een plek waar we meer woningen hadden kunnen realiseren. Om die reden stelt de PGA voor de nieuwe school te verplaatsen naar het Lover. De kansen die het biedt, maken het de investeringen in het park dubbel en dwars waard!

Sandu Niessen

Fractie PGA

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant