Voorzitter van korfbalvereniging Klimop laat het bord 'Rookvrij' aan de aanwezigen zien. Links wethouder Janine Spoor.
Voorzitter van korfbalvereniging Klimop laat het bord 'Rookvrij' aan de aanwezigen zien. Links wethouder Janine Spoor.

Sigaretten verleden tijd bij korfbalvereniging Klimop

Algemeen 713 keer gelezen

ASTEN - Tweede Pinksterdag stond bij korfbalvereniging Klimop uit Asten niet alleen in het teken van het koppelschiettoernooi. Afgelopen maandag werd namelijk ook de verbouwde kantine officieel geopend én er werd gevierd dat het sportpark volledig rookvrij is.

De laatste sigaret is bij KV Klimop een tijd terug al opgestoken. Het sportpark van de korfbalvereniging is namelijk al sinds afgelopen 3 april volledig rookvrij, maar daar werd afgelopen maandag nog eens uitgebreid bij stilgestaan. “Roken en sporten gaan niet samen”, zo verklaarde voorzitter Niek Janssen. 

“Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Samen moeten we het goede voorbeeld geven en de omgeving waar de kinderen komen rookvrij maken.” Op het sportterrein van Klimop is dat in ieder geval al gelukt.

Goed voorbeeld

“Door een mooie samenwerking tussen Klimop, GGD, Onis Welzijn en de gemeente is de eerste rookvrije vereniging in Asten nu een feit en dat is iets om trots op te zijn”, was ook wethouder Janine Spoor tevreden. Ze hoopt dat andere verenigingen binnen de gemeente het voorbeeld van Klimop zullen volgen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant