Het internationale team van de Peace Run met in het midden wethouder Janine Spoor die de vredesfakkel draagt. (Foto: Hein van Bakel)
Het internationale team van de Peace Run met in het midden wethouder Janine Spoor die de vredesfakkel draagt. (Foto: Hein van Bakel)

Vredesfakkel doet Asten aan

Algemeen 407 keer gelezen

ASTEN - Van Nelson Mandela tot Michael Gorbatjov en van Leontien van Moorsel tot Herman van Veen: de fakkel van ‘s werelds langste estafetteloop voor vrede ging al door heel wat beroemde handen. Daarom was de eer voor wethouder Janine Spoor afgelopen donderdag bijzonder groot toen de fakkel ook Asten aandeed.

De ‘Peace Run’ is een initiatief van wijlen de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chin-moy (1931-2007), die daarvoor eerder een Unesco-onderscheiding kreeg. 

‘Heel bijzonder om met deze fantastische groep mensen in gesprek te gaan’

De langste estafetteloop voor vrede wil mensen inspireren zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving, eerder al gesteund door wereldleiders en spirituele leiders als Desmond Tutu en Moeder Teresa, maar ook door sporters zoals Muhammed Ali en dichter bij huis Leontien van Moorsel en Ankie van Grunsven.

Boodschap

 De Peace Run put uit een internationaal netwerk van vrijwilligers die zijn geïnspireerd door de visie van Chin-moy. Momenteel maakt de vredesfakkel zo een tocht door 25 landen in Europa, met als doel vrede en harmonie tussen mensen en landen te stimuleren. Zo legde het internationale team bestaande uit een tiental hardlopers een vijf dagen lange tocht door Nederland af, waarbij de lopers de boodschap brachten dat vrede bij onszelf begint en zich van mens tot mens door de samenleving verspreidt.

Lijflied

Afgelopen donderdag werd zo ook de gemeente Asten aangedaan. Rond 16.00 uur arriveerde het team bij het gemeentehuis waar de vredesfakkel aan wethouder Janine Spoor werd doorgegeven en waar tevens het lijflied van de Peace Run werd gezongen. 

‘Heel bijzonder om met deze fantastische groep mensen uit allerlei landen, die zich belangeloos inzetten voor vrede, in gesprek te gaan’, aldus Spoor na afloop. De lopers vervolgden daarop hun tocht. Het team trok richting de Vaalserberg, waar het een dag later arriveerde en waarmee het Nederlandse deel ten einde kwam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant