Meest in het oog springend is de metalen stier gemaakt van gerecycled staal.
Meest in het oog springend is de metalen stier gemaakt van gerecycled staal.

Beeldentuin maakt vliegende start

Algemeen 670 keer gelezen

HEUSDEN - Alsof de weergoden erop zaten te wachten: de Beeldentuin in Heusden ging afgelopen zondag onder een heerlijke lentezon van start. Dat maakte dat bezoekers massaal per auto of fiets toestroomden. Een veelbelovende aftrap voor initiatiefnemer en kunstenaar Theo van Dam.

door Maarten Driessen

Hij moet nog even bijkomen, deze maandagochtend. De opkomst een dag eerder was tenslotte bovengemiddeld goed. “Op voorhand is het altijd spannend of mensen erop afkomen, maar de tuin stond al snel vol. De laan naar de ingang was helemaal met fietsen gevuld”, aldus een tevreden Van Dam.

‘We hebben veel complimenten over de tuin gekregen’

Voor de zeventiende keer heeft hij zijn hof aan de Behelp in Heusden tot ‘Beeldentuin’ omgetoverd. Daar is de komende weken opnieuw een diversiteit aan kunstwerken te vinden. Meest in het oog springend is de stier van gerecycled staal, gemaakt door kunstenares Nicole van Skipp. Het kolossale gevaarte wordt aangekeken door nog zo’n bijzondere creatie van Skipp, een metalen kangoeroe. 

Afgewisseld met de werken van de andere kunstenaars die de Beeldentuin dit jaar vorm geven: naast Van Dam zijn dat Bart Ensing (houtsculpturen), Angelika Poels (wandsculpturen en schilderijen), Frank Vincent (RVS-objecten) en Elke Schwalm (werk in verschillende materialen). “Mensen verwachten inmiddels ook diversiteit, dus daar ben ik weer naar op zoek gegaan. Maar het moet wel een beetje bij elkaar passen, mensen moeten niet in de war raken.” 

Pop-up-ruimte

Zo is er opnieuw een pop-up-ruimte ingericht waar wekelijks een andere kunstenaar exposeert. Tijdens het aankomende pinksterweekend zijn dat Peer van Ling en Van Dams zus Trudy, daarna volgen Peter van de Manakker (zondag 4 juni) en Anneke Blankenagel (zondag 11 juni) nog.

Op de eerste dag werd meteen ook een aantal kunstwerken verkocht. “Al met al een veelbelovende start met heel veel belangstelling. En we hebben veel complimenten over de tuin zelf gekregen”, aldus Van Dam.

De Beeldentuin aan de Behelp 15 in Heusden is vanaf nu tot en met 11 juni iedere zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Ook komende maandag, Tweede Pinksterdag, kunnen bezoekers bij Van Dam terecht. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant