Een impressie van het 'Lichtmonument'.
Een impressie van het 'Lichtmonument'.

Lichtmonument Heusden weer een stap dichterbij

Algemeen 588 keer gelezen

HEUSDEN - De komst van Heusdens eigen ‘Lichtmonument’ is weer een stap dichterbij. Dinsdagavond stemde de gemeenteraad in met een financiële bijdrage van ruim 40.000 euro. Het monument, ontwikkeld door kunstenaar Theo van Dam, herinnert aan het 100-jarig bestaan van het dorp.

Het moet een blijvende herinnering worden aan het jubileumfeest, dat vanwege corona over meerdere jaren verspreid werd gevierd. Voor de bekostiging diende Stichting Heusden 100 jaar een verzoek tot een burgerinitiatief in bij de gemeente. Die zegde dinsdagavond een bijdrage van 41.300 euro toe.

Het monument moet in het plantsoen op de hoek Meijelseweg-Vorstermansplein verrijzen. Het kunstwerk van Heusdenaar Van Dam vormt de afsluiting van het jubileumfeest en daarmee ‘de kers op de taart’.

Vier gehuchten

De constructie verbeeldt een lichtvanger met daaronder staanders die de Heusdenaren die het licht dragen én doorgeven symboliseren. De buis in de kern transporteert het licht naar de Heusdense bodem en de sokkel tot slot markeert de afgelopen Heusdense eeuw plus de vier gehuchten waaruit het dorp is voortgekomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant