BrabantinBeelden, het foto- en filmgeheugen van Brabant, is op zoek naar de oudste film van de provincie.
BrabantinBeelden, het foto- en filmgeheugen van Brabant, is op zoek naar de oudste film van de provincie.

Zoek mee naar de oudste film van Brabant

Algemeen 355 keer gelezen

REGIO - ‘Brabant in Beelden’, het foto- en filmgeheugen van Brabant, is op zoek naar de oudste film van de provincie. Er wordt gezocht naar bewegende beelden van vóór 1940 en iedereen kan meehelpen met de zoektocht. Of het nu gaat om een film van Asten, Someren of Deurne, of Bergen op Zoom, Budel of Eindhoven, alle oude films zijn welkom.

Dergelijke beelden duiken her en der nog weleens op. Bijvoorbeeld op de zolder van een oudtante, oma of opa. Maar bijvoorbeeld ook in een bedrijfsarchief of bij de lokale historische vereniging zoals heemkundekring De Vonder Asten-Someren. ‘Brabant in Beelden’ wil ervoor zorgen dat de oude films bewaard blijven voor de toekomst en waar nodig worden gerestaureerd en gedigitaliseerd. 

Werelddag

Op 27 oktober, Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed, wordt bekendgemaakt welke plaats de oudste film van Brabant heeft. De deadline om een film in te sturen is 10 juli. Iedereen kan meedoen aan deze zoektocht. 

Lezers die denken dat ze iets moois hebben gevonden, kunnen contact opnemen met Brabant in Beelden. Zij zijn te bereiken via brabantinbeelden.nl/oudstefilm en per mail via de adressen info@brabantinbeelden.nl en info@rhceindhoven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant