Een van Ommels Maestro's, Koen van Bree, die zaterdag in de finale staan. (Foto: Henri Smits/Siris)
Een van Ommels Maestro's, Koen van Bree, die zaterdag in de finale staan. (Foto: Henri Smits/Siris)

Ommelse Maestro’s klaar voor apotheose

Algemeen 634 keer gelezen

OMMEL - Een bomvolle zaal in gemeenschapshuis De Kluis geniet komende zaterdag van de finale van Maestro Ommel. De zes finalisten oefenden er de afgelopen weken op los en zijn klaar voor de apotheose.

De eerste ronde van Ommels eigen Maestro-project vond afgelopen 18 maart plaats. Organisatoren Maartje van den Bogaard, Marjanne Welten en Gerard Verberne wisten zes lokale talenten te strikken. Te weten Toon de Haan, Marian van den Heuvel, Rianne van Helmond, Bart Berkers, Marlou Janssen en Koen van Bree.

Kwaliteiten aangescherpt

De kop is er dus af en in de afgelopen periode werden de kwaliteiten nog wat verder aangescherpt. Dat gebeurde onder de bezielende leiding van coach Anneke Konings-Kros, de steun en toeverlaat voor alle Maestro’s. Konings is actief als dirigent van fanfare O.N.S. uit Nieuwendijk, de Orthense Harmonie uit Den Bosch en het Boso Wind Orchestra uit Beusichem, en daarnaast begeleidt ze zowel jeugdige als volwassen blazersklassen. Zo helpt ze dus ook de Ommelse Maestro’s vooruit.

Ieder van hen zal komende zaterdag twee muziekstukken ten gehore brengen. Eén nummer is daarbij voor alle deelnemers verplicht: Nabucco. Het andere stuk mag zelf worden gekozen. Zo komen onder meer de klanken van Jurassic Park, een Elvis-medley en Pirates of the Caribbean voorbij. Op die manier kan de jury goed vergelijken of de Maestro’s in de afgelopen weken ook daadwerkelijk zijn gegroeid.

Gouden baton

De kaarten voor gemeenschapshuis De Kluis zijn inmiddels al volledig uitverkocht. De strijd om de gouden baton voltrekt zich daarom zaterdag voor een bomvolle zaal. Uiteindelijk is het aan de juryleden Jan van den Eijnden, Karin van Dijk en Otine van Erp om de knoop door te hakken. In de vorige ronde voorzag jurylid Tiny van den Eijnden (bekend van het duo Stenzel en Kivits) de deelnemers al van de eerste punten.

De presentatie ligt in handen van Hans Liebregts. Om het publiek optimaal te laten genieten wordt er een grote beamer opgehangen. Zo blijft geen enkele mimiek van de Maestro’s voor de zaal verborgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant