De drie initiatiefnemers vlnr: Marcel Koolen, Martijn van Zeeland en Teun Claassen. (Foto: Hein van Bakel)
De drie initiatiefnemers vlnr: Marcel Koolen, Martijn van Zeeland en Teun Claassen. (Foto: Hein van Bakel)

Tractorpulling Asten: ‘Potje bier op en wat zeveren, zo is het begonnen’

Algemeen 745 keer gelezen

HEUSDEN - Vrachtwagens vol klei reden afgelopen week richting de Meijelseweg in Heusden. Daar worden de banen gereedgemaakt voor de allereerste editie van ‘Tractorpulling Asten’. Een ronkend festijn dat een nieuwe lokale traditie moet worden. “We hebben nu al flink uitgepakt.”

door Maarten Driessen

Zelf zijn ze fervent liefhebber van het tractorpulling. Teun Claassen, Martijn van Zeeland en Marcel Koolen trekken er regelmatig op uit om aan edities verspreid door het land deel te nemen. “Het is hobby en vooral ook gezelligheid. We gaan altijd al op zaterdag zodat we ‘s avonds naar de feesttent kunnen. Dat hoort er wat ons betreft echt bij”, zegt Claassen.

Jaarlijks gaan ze zo een twintigtal weekenden op pad. Een editie dichtbij huis was echter al die tijd al het ideaal. “We hebben vaak tegen elkaar gezegd: ‘We moeten er zelf ook een regelen.’ Dat kwam er allemaal niet van, maar goed, nu dus wél. Eigenlijk met een potje bier op wat zeveren, zo is het begonnen.”

In hun zoektocht naar een geschikte locatie kwamen ze bij het weiland van Heusdenaar Frans Meulendijks uit. Die was volgens de mannen meteen enthousiast. “Frans heeft een stuk grond over, dat wij nu van hem kunnen huren.”

Wie het verst komt

De eerste editie van Tractorpulling Asten vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei. “Er hangt een sleepwagen achter de tractoren die steeds zwaarder wordt. Bij tractorpulling telt eigenlijk maar één ding: wie het verst komt, heeft gewonnen”, aldus Claassen.

Naast de zandbanen zijn er dus ook varianten van klei aangelegd waarop de sportklassen zullen rijden. Iedere dag wordt passend afgesloten met optredens in de feesttent, onder meer van zanger Tim Schalkx, de dames van Steam Sister en dj Outsiders.

Wat de initiatiefnemers betreft is hiermee een traditie geboren. “Dat is wel de bedoeling, ja. We pakken nu al flink uit en willen ook bij komende edities het Pinksterweekend aanhouden.”

Tickets zijn hier te bestellen.

Uit de krant