Onis Welzijn is gevestigd in gemeenschapshuis 't Kwartier in Asten.
Onis Welzijn is gevestigd in gemeenschapshuis 't Kwartier in Asten.

Training Onis: ‘Ontdek waar jij energie van krijgt’

Algemeen 563 keer gelezen

ASTEN - In Eindhoven werkte het prima, dus waarom in Asten niet? Dorpsondersteuner Suzan Pennings benut haar eerder opgedane ervaring voor een speciale training die in april van start gaat. Deelnemers bezoeken in tien weken tijd tien verschillende plekken en doen tien activiteiten. “We merken dat veel mensen in Asten behoefte hebben om andere mensen te ontmoeten, maar niet altijd goed weten welke plek of activiteit passend is.”

Pennings is sinds afgelopen november dorpsondersteuner in Asten en was daarvoor actief in Eindhoven. Daar draaide ze meermaals en met succes de ‘ontdek en ontmoet-training’.

We investeren vooral in positief kijken naar jezelf

In april gaat daarom in Asten een soortgelijke training van start. Deelnemers bezoeken in tien weken tijd tien verschillende plekken en doen tien verschillende activiteiten. Pennings heeft daarvoor samen met coördinator van de vrijwilligerscentrale van Onis Welzijn Ria Kandelaars een gevarieerd programma samengesteld, waarin deelnemers zowel met zichzelf als met hun omgeving aan de slag gaan.

Feedback

“We investeren daarbij vooral in positief kijken naar jezelf en een respectvolle sfeer in de groep. Om te weten wat bij je past, is het belangrijk dat je ontdekt waar jij energie van krijgt”, aldus Pennings. “Als je ervaart waar jouw kracht ligt, krijg je immers ook meer zin om daar iets mee te gaan doen. Door met een groep op diverse plekken te gaan kijken, krijg je vanzelf een beeld van de sfeer en het aanbod. Door het in een groep aan te pakken hoef je dit niet in je eentje uit te vogelen. En je krijgt van de groep ook feedback over jezelf en over waar je goed in bent.”

Aanmelden

Deelnemers komen wekelijks bij elkaar. De initiatiefnemers kiezen bewust voor een kleien groep van maximaal twaalf deelnemers. “We vinden het belangrijk dat iedereen bij alle tien de bijeenkomsten aanwezig is. Alleen dan kun je de andere deelnemers goed leren kennen en wellicht kun je elkaar na afloop verder helpen.”

De eerste training staat gepland voor donderdag 13 april van 9.30 uur tot 12.30 uur in gemeenschapshuis ‘t Kwartier in Asten. Ook de overige bijeenkomsten vinden op donderdag plaats, de meivakantie en Hemelvaartsdag uitgezonderd.

Aanmelden kan tot 30 maart via s.pennings@oniswelzijn.nl en telefonisch via 0493-441232. Via die routes is tevens meer informatie verkrijgbaar. Voordat de training begint, vindt eerst nog een persoonlijke kennismaking met Pennings of Kandelaars plaats.

Uit de krant