IVN Asten-Someren organiseert aankomende vrijdag een fotolezing over de geschiedenis en natuur van de Astense Aa.
IVN Asten-Someren organiseert aankomende vrijdag een fotolezing over de geschiedenis en natuur van de Astense Aa.

Lezing over ‘Herinneringen aan de Astense Aa’

Algemeen 179 keer gelezen

ASTEN - IVN Asten-Someren organiseert vrijdag een fotolezing over de geschiedenis en natuur van de Astense Aa. De lezing wordt gegeven door Jan Kersten.

De Astense Aa kent als grensbeek tussen Asten en Deurne/Vlierden een interessante geschiedenis die ook op de natuur van invloed is geweest. Jan Kersten kent die geschiedenis en volgde de ontwikkeling van de natuur rond de beek. Op vrijdag verzorgt hij in het IVN-gebouw de Stulp aan de Ostaderweg 30 in Asten een fotolezing over de geschiedenis en de natuur van de Astense Aa.

Tijdens de lezing zal Kersten, na een inleiding over het ontstaan van de beek en de ligging, de aandacht vooral vestigen op zijn jarenlange herinneringen aan de flora en fauna die met de beek in verband kunnen worden gebracht. Voor de pauze zal het gekanaliseerde deel van de beek aan de orde komen en na de pauze het meer oorspronkelijke deel, het deel dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van het natuurgebied ‘Astense Aa’, in de omgeving beter bekend als De Berken.

Tijdens de presentatie wordt een mix van oudere en nieuwere landschapsfoto’s getoond afgewisseld met foto’s van planten en dieren. De entree is gratis.

Uit de krant