De klas uit 1983. Over enkele maanden is het 40 jaar geleden, dat zij eindexamen deden op het College Asten-Someren.
De klas uit 1983. Over enkele maanden is het 40 jaar geleden, dat zij eindexamen deden op het College Asten-Someren.

Reünie eindexamenklas havo 1983

Algemeen 247 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - De meeste mensen denken met plezier terug aan de tijd op de middelbare school. Ze vragen zich vaak af, hoe het de medeleerlingen in de loop der tijd is vergaan. Een goede reden om een reünie te organiseren dachten Erica Kooistra, Ellen Vereijken, Bernie Kooistra en Martie Jeuken. Over enkele maanden is het namelijk 40 jaar geleden, dat zij als leerlingen van Havo-5 in 1983 eindexamen deden op het College Asten-Someren. 

Een half jaar geleden kwamen ze voor het eerst bij elkaar, om de organisatie van een reünie voor oud-leerlingen van de zes eindexamenklassen Havo 5 vorm te geven. 

Het moet een gezellige interactieve bijeenkomst worden

Nadat de leerlingenlijst van het schooljaar 1982-1983 was opgevraagd kon de zoektocht naar de oud-leerlingen beginnen. “En dat valt nog niet mee”, aldus Erica Kooistra en Martie Jeuken. Via social media en eigen contacten is getracht e-mailadressen en telefoonnummers van de 150 oud-leerlingen te achterhalen.

Tot op dit moment heeft iets meer dan een derde van het aantal oud-leerlingen positief gereageerd op deelname aan een reünie. Van een groot gedeelte van de oud-leerlingen zijn de actuele contactgegevens dus nog niet beschikbaar.

Via dit artikel doet de organisatie een oproep aan de personen die nog niet zijn benaderd. Stuur je contactgegevens door via reunie5havo1983@gmail.com en meld je aan.

Locatie

De reünie zal plaatsvinden op zaterdag 3 juni 2023 in het Varendonck College aan de Beatrixlaan in Asten, dit alles van 14.30 uur tot 20.00 uur. De locatie waar de oud-leerlingen destijds de lessen op het CAS volgden. Bernie Kooistra: “Een mooie gelegenheid voor de oud-leerlingen, om een bezoekje te brengen aan het totaal vernieuwde schoolgebouw. Onze contacten lopen via oud-leerling Ted van de Meulenhof. Hij is al enige jaren Eerste medewerker facilitaire zaken op het Varendonck College. De lijntjes zijn dus kort en dat is wel zo prettig voor ons als organisatie.”

Programma

Inmiddels is er een conceptprogramma opgesteld. “Het moet een gezellige interactieve bijeenkomst worden, waarbij herinneringen worden opgehaald en gedeeld”, volgens Ellen Vereijken. ”Daarom willen we ook graag zoveel mogelijk foto’s uit het examenjaar 1982-1983 ontvangen, die we tijdens de reünie op een groot scherm kunnen tonen. De komende maanden worden nog enkele andere leuke ideeën uitgewerkt”, vult zij aan. Foto’s kunnen al worden toegezonden naar het e-mailadres van de organisatie.

Aanmelden 

Heb jij in 1983 Havo eindexamen gedaan op het College Asten-Someren en heb je interesse om deel te nemen aan de reünie op zaterdag 3 juni? Heb je je contactgegevens nog niet gedeeld? Meld je dan nu aan via: reunie5havo1983@gmail.com.

Deze oproep geldt ook voor leerkrachten die in het betreffende schooljaar les gaven aan de leerlingen van Havo 5.

De organisatie zal de deelnemers vervolgens via e-mail nader informeren over de reünie.

Uit de krant