Ambassadeur Riny van Deursen (l) overhandigt het certificaat aan NWC-jeugdvoorzitter Pieter van der Heijden. (Foto: Hein van Bakel)
Ambassadeur Riny van Deursen (l) overhandigt het certificaat aan NWC-jeugdvoorzitter Pieter van der Heijden. (Foto: Hein van Bakel)

KNVB bestempelt NWC tot ‘Lokale Jeugdopleiding’

Algemeen 414 keer gelezen

ASTEN - NWC mag zich officieel ‘Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB noemen. De Astense voetbalclub doorliep vorig jaar met succes het bijbehorende traject en daarom overhandigde KNVB-ambassadeur Riny van Deursen afgelopen zaterdag een speciaal muurbord, dat binnenkort een plekje krijgt op sportpark ‘t Root.

De KNVB biedt clubs de mogelijkheid om een externe partij een ‘kijkje in de eigen keuken’ te laten nemen. Ook NWC maakte gebruik van dat aanbod om de club zo verder te optimaliseren.

Tijdens het zogenaamde ‘Kwaliteit en Performance-programma’ werden alle facetten binnen de jeugdopleiding van NWC doorgenomen, zoals beleid en bestuur, technisch en ondersteunend kader, ontwikkeling van spelers en kader en de accommodatie.

Kwaliteitscriteria

Dit alles werd teruggebracht naar 54 criteria, waarvan er minimaal 50 moesten voldoen aan de kwaliteitseisen. NWC scoorde op 51 eisen en daarom werd de KNVB geadviseerd de club officieel tot ‘Lokale Jeugdopleiding’ te benoemen.

o geschiedde afgelopen zaterdag, toen ambassadeur Riny van Deursen de muurtegel overhandigde aan jeugdvoorzitter Pieter van der Heijden. Die zorgt voor een mooi plekje op ‘t Root.

Uit de krant